Müsliscones med brunost
Utførelse
EnkelTid
Steketid
Nybakte scones med knasende müsli og saftige tranebær er ekstra gode med smør, brunost og syltetøy på.
Ingredienskalkulator
Antall stykker
Ingredienser
8 dl | hvetemel |
4 dl | sammalt speltmel grov |
4 ts | bakepulver |
1 ts | salt |
2 ss | sukker |
200 g | TINE Meierismør |
5 dl | müsli |
1 stk | egg |
4 dl | Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett |
150 g | tranebær |
Forslag til servering
1 stk | TINE Gudbrandsdalsost Original |
2 dl | syltetøy |
2 ss | TINE Meierismør |
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 220 °C. Bland hvetemel, sammalt spelt, bakepulver, salt og sukker og smuldre med smør. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad.
- Rør inn müsli, egg og melk til en jevn og litt klissete deig. Ha deigen ut på et melet bord og elt inn tørkede tranebær.
Tips:
Jo mer mel du bruker, jo mer kompakt og tørr blir sconesene. Scones er aller best rett ut av ovnen.
- Form deigen til en tykk pølse og skjær til scones i skiver eller trekanter. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter eller til gylne.
Tips:
Denne oppskriften gir cirka 12 store scones. Ønsker du mindre scones kan du dele opp i dobbelt så mange biter, så får du 24 små scones istedenfor.
- Avkjøl litt på rist og server lune med smør, brunost og syltetøy.
Tips:
Du kan bruke alle typer müsli, gjerne med tørket frukt og bær.