Müsliscones med brunost
Enkel•30 min10 min
Nybakte scones med knasende müsli og saftige tranebær er ekstra gode med smør, brunost og syltetøy på.
Ingredienser
Antall stykker
-
8 dlhvetemel
-
4 dlsammalt speltmel grov
-
4 tsbakepulver
-
1 tssalt
-
2 sssukker
-
200 g
-
5 dlmüsli
-
1 stkegg
-
4 dl
-
150 gferske tranebær
Forslag til servering
-
1 stk
-
2 dlsyltetøy
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Bland hvetemel, sammalt spelt, bakepulver, salt og sukker og smuldre med smør. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad.
-
2
Rør inn müsli, egg og melk til en jevn og litt klissete deig. Ha deigen ut på et melet bord og elt inn tørkede tranebær.
Tips
Jo mer mel du bruker, jo mer kompakt og tørr blir sconesene. Scones er aller best rett ut av ovnen.
-
3
Form deigen til en tykk pølse og skjær til scones i skiver eller trekanter. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter eller til gylne.
Tips
Denne oppskriften gir cirka 12 store scones. Ønsker du mindre scones kan du dele opp i dobbelt så mange biter, så får du 24 små scones istedenfor.
-
4
Avkjøl litt på rist og server lune med smør, brunost og syltetøy.