Grove scones med nøtter og sjokolade
Med grovt mel er dette oppskrift på scones som gir god metthetsfølelse. Hva med å overraske med disse på neste søndagstur? Vi kan i alle fall love at de smaker utrolig godt.
Enkel•30 min•16 personer
Ingredienser
- 1 dl hasselnøtter
- 100 g mørk sjokolade
- 4 dl sammalt hvete, grov
- 4 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 6 ts bakepulver
- 4 dl TINE® Kefir Økologisk
Slik gjør du
1
Hakk sjokolade og nøtter grovt og ha i en bolle. Bland inn mel, salt og bakepulver, og tilsett Kefir.
2
Rør sammen til en deig, bruk gjerne en kjøkkenmaskin hvis du har.
3
Ha deigen ut på et melet bord og trykk den forsiktig ut til deigen er omtrent 2 cm høy. Stikk deigen ut i sirkler, ca. 5 cm i diameter. Bruk for eksempel et vannglass til utstikkingen.
4
Stek scones på 250 °C i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.
TipsDu kan også blande inn rosiner eller andre typer nøtter dersom du ønsker det.