Lun muffins med ost og løk
Enkel•50 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Muffinsdeig:
-
1 dl
-
8 stksoltørkede tomater
-
10 stksorte oliven
-
5 ssrødløk
-
1 ssfrisk timian
-
6 ½ dlhvetemel
-
3 ½ dlsammalt hvete, fin
-
3 tsbakepulver
-
1 tssalt
-
3 stkegg
-
1 ½ dlvann
-
1 ½ dl
-
200 g
Fyll:
-
½ stkrødløk
-
4 stksoltørkede tomater
-
5 stksorte oliven
-
1 stkegg
-
2 dl
-
1 sstomatpuré
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
Muffinsdeig:
-
2
Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.
-
3
Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.
Fyll:
-
4
Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.
-
5
Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.
-
6
Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.