Håndkle og blad
Lun muffins med ost og løk
(1919)

Lun muffins med ost og løk

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Matmuffins fylt med ost og løk. Perfekt å ha med som matpakke eller på tur. 1 porsjon gir ca. 16 muffins.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett

Muffinsdeig:

1 dlTINE Meierismør
8 stksoltørkede tomater
10 stksorte oliven
5 ssrødløk
spiseskjefrisk timian
6 ½ dlhvetemel
3 ½ dlsammalt hvete, fin
3 tsbakepulver
1 tssalt
3 stkegg
1 ½ dlvann
1 ½ dlTINE Yoghurt Naturell
200 grevet Jarlsberg® Original, eller annen revet, vellagret hvitost

Fyll:

½ stkrødløk
4 stksoltørkede tomater
5 stksorte oliven
1 stkegg
2 dlTINE Yoghurt Naturell
1 sstomatpuré
100 g vellagret eller annen god ost
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
    1. Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.
    2. Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.
    1. Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.
    2. Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.
    3. Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.
Blått hjerte
Tips!

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Ta det du har, og liker best.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat