Lun muffins med ost og løk

Lun muffins med ost og løk

0
28
Enkel50 min
Matmuffins fylt med ost og løk. Perfekt å ha med som matpakke eller på tur. 1 porsjon gir ca. 16 muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Muffinsdeig:

  • 1 dl
  • 8 stk
    soltørkede tomater
  • 10 stk
    sorte oliven
  • 5 ss
    rødløk
  • 1 ss
    frisk timian
  • 6 ½ dl
    hvetemel
  • 3 ½ dl
    sammalt hvete, fin
  • 3 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    salt
  • 3 stk
    egg
  • 1 ½ dl
    vann
  • 1 ½ dl
    TINE Yoghurt Naturell 3% fett
  • 200 g

Fyll:

  • ½ stk
    rødløk
  • 4 stk
    soltørkede tomater
  • 5 stk
    sorte oliven
  • 1 stk
    egg
  • 2 dl
    TINE Yoghurt Naturell 3% fett
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 100 g

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.

Muffinsdeig:

  1. 2

    Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.

  2. 3

    Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.

Fyll:

  1. 4

    Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.

  2. 5

    Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.

  3. 6

    Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.

Tips

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Ta det du har, og liker best.

Del denne oppskriften: