Lun muffins med ost og løk

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Matmuffins fylt med ost og løk. Perfekt å ha med som matpakke eller på tur. 1 porsjon gir ca. 16 muffins.

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett

Ingredienser

Muffinsdeig:

1 dlTINE Meierismør
8 stksoltørkede tomater
10 stksorte oliven
5 ssrødløk
spiseskjefrisk timian
6 ½ dlhvetemel
3 ½ dlsammalt hvete, fin
3 tsbakepulver
1 tssalt
3 stkegg
1 ½ dlvann
1 ½ dlTINE Yoghurt Naturell
200 grevet Jarlsberg® Original, eller annen revet, vellagret hvitost

Fyll:

½ stkrødløk
4 stksoltørkede tomater
5 stksorte oliven
1 stkegg
2 dlTINE Yoghurt Naturell
1 sstomatpuré
100 g vellagret eller annen god ost

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
  • Muffinsdeig:

    1. Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.
    2. Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.
  • Fyll:

    1. Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.
    2. Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.
    3. Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.

Tips:

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Ta det du har, og liker best.

Kommentarer

  Legg til kommentar