Lun muffins med ost og løk

Lun muffins med ost og løk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
  • 30 min
Matmuffins fylt med ost og løk. Perfekt å ha med som matpakke eller på tur. 1 porsjon gir ca. 16 muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett

Muffinsdeig:

1 dl TINE Meierismør
8 stk soltørkede tomater
10 stk sorte oliven
5 ss rødløk
1 ss frisk timian
6 ½ dl hvetemel
3 ½ dl sammalt hvete, fin
3 ts bakepulver
1 ts salt
3 stk egg
1 ½ dl vann
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
200 g TINE Revet Ost Original

Fyll:

½ stk rødløk
4 stk soltørkede tomater
5 stk sorte oliven
1 stk egg
2 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ss tomatpuré
100 g TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
  1. Muffinsdeig:

    1. Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.
    2. Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.
  2. Fyll:

    1. Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.
    2. Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.
    3. Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.
Tips!

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Ta det du har, og liker best.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat