Muffins med kesam, spinat og solsikkefrø
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlhvetemel
-
1 dlsammalt hvete, fin
-
1 dlrugmel
-
1 tssalt
-
2 tsbakepulver
-
50 g
-
3 dlKesam® Mager Naturell eller Original (1 beger)
-
3 stkegg
-
½ dlkaldt vann
Muffinsfyll
-
1 stkløk
-
2 ss
-
100 gfersk spinat (evt frossen)
Topping
-
½ dlsolsikkekjerner eller gresskarkjerner
Slik gjør du det
-
1
Sett på stekeovnen på 225 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
Begynn med fyllet
-
2
Rens og hakk løken. Fres den i smør i en stekepanne til den mykner. Tilsett spinat og fres ytterligere 1 minutt. Avkjøl fyllet.
Muffinsene
-
3
Bland hvetemel, sammalt hvete, siktet rugmel, salt og bakepulver i en bolle eller gjerne i en food processor. Tilsett det kalde smøret og smuldre det for hånd eller la maskinen gå til at er fint smuldret.
-
4
Tilsett kesam, egg og vann, og bland det raskt sammen til en deig.
-
5
Fordel deigen i muffinsformer, ca ¾ fulle. Legg fyllet på toppen og strø deretter over solsikke- eller gresskarkjernene (evt en mix av disse).
-
6
Stek disse gode matmuffinsene midt i ovenen først i ca 10 minutter.
-
7
Senk deretter varmen til 175 °C og stek muffinsene ytterligere i ca 25 minutter. Avkjøles på rist.