Muffins med kesam, spinat og solsikkefrø
Herlige matmuffins som passer ypperlig til å ha med seg ut på piknik, til en buffè eller til matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

Ingredienser
Topping
Slik gjør du
- 1Sett på stekeovnen på 225 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer. 
Begynn med fyllet
- 2Rens og hakk løken. Fres den i smør i en stekepanne til den mykner. Tilsett spinat og fres ytterligere 1 minutt. Avkjøl fyllet. 
Muffinsene
- 3Bland hvetemel, sammalt hvete, siktet rugmel, salt og bakepulver i en bolle eller gjerne i en food processor. Tilsett det kalde smøret og smuldre det for hånd eller la maskinen gå til at er fint smuldret. 
- 4Tilsett kesam, egg og vann, og bland det raskt sammen til en deig. 
- 5Fordel deigen i muffinsformer, ca ¾ fulle. Legg fyllet på toppen og strø deretter over solsikke- eller gresskarkjernene (evt en mix av disse). 
- 6Stek disse gode matmuffinsene midt i ovenen først i ca 10 minutter. 
- 7Senk deretter varmen til 175 °C og stek muffinsene ytterligere i ca 25 minutter. Avkjøles på rist. 
Tips
Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.





