Skip to main content

Havremuffins med krem og jordbær

Enkel
30min

Herlige porsjonskaker basert på havregryn, toppet med krem og jordbær. Oppskriften holder til 8-10 muffinsformer.

3.7
(12)
Next ImageHavremuffins med krem og jordbær

Ingredienser

Antall porsjoner

Muffins

4 ss
sukker
4 ss
lys sirup
4 dl
havregryn
2 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
0.25 ts
salt

Fyll

1 ts
vaniljesukker
0.5 l
jordbær

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele og rør i sukker, sirup, havregryn, mel, bakepulver og salt.

  2. Fordel røren i små muffinsformer av papir som settes i muffinsstekebrett. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til de er gylne.

  3. Trykk til en liten fordypning i midten av kakene når de kommer ut av ovnen. Ta kakene ut av papirformene og avkjøl på rist.

Fyll

  1. Visp fløte til krem sammen med vaniljesukker. Fordel kremen i kakens fordypninger. Rens jordbær og del i biter. Fordel jordbær oppå kremen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bringebær og blåbær passer også fint på disse kakene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter