Havremuffins med krem og jordbær
Herlige porsjonskaker basert på havregryn, toppet med krem og jordbær. Oppskriften holder til 8-10 muffinsformer.
Enkel•30 min•1 personer
Ingredienser
Muffins
- 200 g TINE® Meierismør
- 4 ss sukker
- 4 ss lys sirup
- 4 dl havregryn
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0.25 ts salt
Fyll
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 l jordbær
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele og rør i sukker, sirup, havregryn, mel, bakepulver og salt.
2
Fordel røren i små muffinsformer av papir som settes i muffinsstekebrett. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til de er gylne.
3
Trykk til en liten fordypning i midten av kakene når de kommer ut av ovnen. Ta kakene ut av papirformene og avkjøl på rist.
Fyll
1
Visp fløte til krem sammen med vaniljesukker. Fordel kremen i kakens fordypninger. Rens jordbær og del i biter. Fordel jordbær oppå kremen.
TipsBringebær og blåbær passer også fint på disse kakene.