Havremuffins med krem og jordbær
Enkel•30 min min
Herlige porsjonskaker basert på havregryn, toppet med krem og jordbær. Oppskriften holder til 8-10 muffinsformer.
Ingredienser
Antall porsjoner
Muffins
-
200 g
-
4 sssukker
-
4 sslys sirup
-
4 dlhavregryn
-
2 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
¼ tssalt
Fyll
-
2 dl
-
1 tsvaniljesukker
-
½ ljordbær
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele og rør i sukker, sirup, havregryn, mel, bakepulver og salt.
-
2
Fordel røren i små muffinsformer av papir som settes i muffinsstekebrett. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til de er gylne.
-
3
Trykk til en liten fordypning i midten av kakene når de kommer ut av ovnen. Ta kakene ut av papirformene og avkjøl på rist.
Fyll
-
4
Visp fløte til krem sammen med vaniljesukker. Fordel kremen i kakens fordypninger. Rens jordbær og del i biter. Fordel jordbær oppå kremen.