Havreformer

Havreformer med krem og jordbær

0
11
Enkel30 min
Herlige porsjonskaker basert på havregryn, toppet med krem og jordbær. Oppskriften holder til 8-10 muffinsformer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Muffins

  • 200 g
  • 4 ss
    sukker
  • 4 ss
    lys sirup
  • 4 dl
    havregryn
  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • ¼ ts
    salt

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en kjele og rør i sukker, sirup, havregryn, mel, bakepulver og salt.

  2. 2

    Fordel røren i små muffinsformer av papir som settes i muffinsstekebrett. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til de er gylne.

  3. 3

    Trykk til en liten fordypning i midten av kakene når de kommer ut av ovnen. Ta kakene ut av papirformene og avkjøl på rist.

Fyll

  1. 4

    Visp fløte til krem sammen med vaniljesukker. Fordel kremen i kakens fordypninger. Rens jordbær og del i biter. Fordel jordbær oppå kremen.

Tips

Bringebær og blåbær passer også fint på disse kakene.

Del denne oppskriften: