Grove blåbærmuffins

Grove blåbærmuffins

Kommentarer 23
  • Enkel
  • 30 min
Saftige muffins med blåbær og havregryn som alle barn vil elske.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl lettkokte havregryn
3 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
1 dl brunt sukker
2 stk egg
1 ⅘ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ dl rapsolje
150 g blåbær
4 ss müsli

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180°C. Bland havregryn, hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, salt og brunt sukker.
    2. Pisk egg med melk og olje. Rør det inn det tørre. Vend inn blåbærene til slutt.
    3. Fyll muffinsformer 2/3 fulle og strø over litt müsli. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til gjennomstekt. Avkjøl på rist.
      Tips!

      Det er viktig å bruke kraftige muffinsformer eller en muffinspanne da disse lett kan flyte ut av ustabile former.

Tips!

Bringebær, rosiner eller tørkede bær kan erstatte blåbær for variasjon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ragnhild

    1 år siden
    Hei, hvor mange muffins former trenger jeg per. Porsjon? Er litt ny i dette??

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ragnhild, Denne oppskriften vil gi cirka 12 muffins :) God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Rakso

    2 år siden
    Hei Virker som en sunn oppskrift. Men skulle gjerne vist Næringsinnhold ?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Rakso, Næringsinnholdet i denne oppskriften kommer an på hvile produkter du velger å lage den av, så anbefaler deg å se på de du har kjøpt inn :) Ha en fin dag!

      Kommenter  (6)


  • Victoria

    2 år siden
    Hei! Det står 2 dl sammalt hvetemel to ganger i ingredienslista. Er det da 4 eller 2 dl?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Victoria, Så flott at du passer på, her har det nok skjedd en liten glipp :) Det skal jeg endre på nå og det stemmer med bare 2 desiliter. God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Jon Marius

    2 år siden
    Disse konkurrerer om å være de beste muffins jeg har smakt! Nå måtte jeg riktignok tilpasse oppskriften litt etter omstendighetene (creme fraiche i stedet for egg, lav varme i ovn, litt mye blåbær å bruke opp), men resultatet ble ordentlig saftig og smakfullt! :>

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei jon marius, Så hyggelig at de konkurerrer om favorittplassen din. Det høres veldig godt ut med creme fraiche og masse blåbær. Takk for at du deler med oss :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)

    • Lise-Kari

      1 år siden
      Hvor mye creme fraiche bruker du for å erstatte to egg? Har en datter med eggeallergi, så dette høres ut som en utrolig god idé!!! :-)

      Kommenter  (0)

      • Jon Marius

        1 år siden
        Hehe, nei du, det vet jeg ikke helt. Tror det var en halv boks, ca., så omtrent samme vekt, da. (Litt mer).

        Kommenter  (1)


  • Live

    2 år siden
    Jeg synes disse smaker mer som boller enn muffins..

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Live, Synes du det? Det er i alle fall stor forskjell på råvarelisten i boller og i disse muffinsene ;) Men du likte de?

      Kommenter  (9)


  • Dagny Arnestad

    2 år siden
    Skal egg og sukker vispes først eller skal alt blandes?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Dagny, I denne oppskriften så skal egg, olje og melk piskes sammen, før det tørre (da også sukkeret) tilsettes. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Emma

    2 år siden
    Kan man bruk frozende blåbær?

    Kommenter  (0)

    • Katoline

      2 år siden
      Du kan, men fargen på muffinsene blir anneledes

      Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Emma, Du kan med fordel røre inn blåbærene mens de er frosne. Det vil gjøre at de holder seg hele i muffinsene. Lykke til :)

      Kommenter  (0)

      • anonym

        2 år siden
        blåbær<3

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Enig med deg, Anonym! Blåbær er godt:)

          Kommenter  (1)


  • Elin

    3 år siden
    Hvor ble det av müslien?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Elin, Müslien skal strøs over muffinsene før steking. Jeg presiserer dette i oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (8)

      • anonym

        2 år siden
        lol

        Kommenter  (1)

        • Alexander

          2 år siden
          Enig med deg, Anonym! Det er ganske så moroms med müslistrøing. Lykke til med videre bakst og liv.

          Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat