Skip to main content

Appelsinkrem

Enkel
15min

En frisk og enkel dessert med smak av appelsin. Du kan lage den i god tid før middag, for den bør stå i kjøleskapet minst en time før servering.

3.6
(44)
Next ImageAppelsinkrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 plate
gelatin
0.5 dl
sukker
2 stk
eggeplomme
2 ss
appelsinlikør

Appelsinfileter:

3 stk
appelsin

Pynt

0.5 dl
sitronmelisseblad

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommer i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.

  2. Ta gelatinen opp og kryst ut vannet. Smelt den i 3 ss kokende varmt vann. Rør inn likør og bland dette i appelsinkremen. Avkjøl. Visp fløten til krem og bland alt.

  3. Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene. Bland appelsinfiletene og krem i glass. Sett desserten minst 1 time i kjøleskapet før den serveres.

  4. Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter