Appelsinkrem

Appelsinkrem

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
En frisk og enkel dessert med smak av appelsin. Du kan lage den i god tid før middag, for den bør stå i kjøleskapet minst en time før servering.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 plater gelatin
2 dl Sunniva® Original Appelsinjuice m/fruktkjøtt
½ dl sukker
2 stk eggeplommer
2 ss appelsinlikør
2 dl TINE Kremfløte

Appelsinfileter:

3 stk appelsiner

Pynt

½ dl sitronmelisseblad

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommer i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.
    2. Ta gelatinen opp og kryst ut vannet. Smelt den i 3 ss kokende varmt vann. Rør inn likør og bland dette i appelsinkremen. Avkjøl. Visp fløten til krem og bland alt.
    3. Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene. Bland appelsinfiletene og krem i glass. Sett desserten minst 1 time i kjøleskapet før den serveres.
    4. Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse ved servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elisabeth Bekkevold

    4 år siden
    Denne er veldig god på smak, men stivnet ikke selv etter flere timer. Trenger mer gelatin.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Elisabeth, Det var synd apelsinkremen ikke ble helt som du ønsket, men dette er en krem og er ikke ment for å bli like stiv som en mousse. Du kan evt bruke en gelatinplate ekstra for å få en tykkere konsistens.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat