Appelsinkrem

Appelsinkrem

4
  • Enkel
  • 15 min
En frisk og enkel dessert med smak av appelsin. Du kan lage den i god tid før middag, for den bør stå i kjøleskapet minst en time før servering.

Ingredienser

2 plater gelatin
2 dl Sunniva® Original Appelsinjuice m/fruktkjøtt
½ dl sukker
2 stk eggeplommer
2 ss appelsinlikør
2 dl TINE Kremfløte

Appelsinfileter:

3 stk appelsiner

Pynt

½ dl sitronmelisseblad

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommer i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.
    2. Ta gelatinen opp og kryst ut vannet. Smelt den i 3 ss kokende varmt vann. Rør inn likør og bland dette i appelsinkremen. Avkjøl. Visp fløten til krem og bland alt.
    3. Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene. Bland appelsinfiletene og krem i glass. Sett desserten minst 1 time i kjøleskapet før den serveres.
    4. Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse ved servering.

Kommentarer

  • Liss

    22 dager siden
    Kan jeg servere denne desserten til barn, med tanke på appelsinlikøren?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      21 dager siden
      Da desserten ikke blir varmebehandlet på noe måde, vil alkoholen ikke fordampe bort heller. Så denne deserten vil vi ikke anbefale til barn. Den kan lages uten likør og. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat