Appelsinkrem
Enkel•15 min min
En frisk og enkel dessert med smak av appelsin. Du kan lage den i god tid før middag, for den bør stå i kjøleskapet minst en time før servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 platergelatin
-
2 dl
-
½ dlsukker
-
2 stkeggeplommer
-
2 ssappelsinlikør
-
2 dl
Appelsinfileter:
-
3 stkappelsiner
Pynt
-
½ dlsitronmelisseblad
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommer i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.
-
2
Ta gelatinen opp og kryst ut vannet. Smelt den i 3 ss kokende varmt vann. Rør inn likør og bland dette i appelsinkremen. Avkjøl. Visp fløten til krem og bland alt.
-
3
Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene. Bland appelsinfiletene og krem i glass. Sett desserten minst 1 time i kjøleskapet før den serveres.
-
4
Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse ved servering.