Bananmuffins med sjokoladebiter

Bananmuffins med sjokoladebiter

44
  • Enkel
  • 25 min
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienser

Saftig bananmuffins

125 g TINE Meierismør
2 stk egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 stk modne bananer
100 g mørk sjokolade

Glasur:

100 g melis
1 ½ ss kakao
1 ss kokende varmt vann

Slik gjør du det

    1. Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.
    2. Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.
    4. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.
  1. Valgfri glasur:

    1. Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.
Tips

#1: Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.



#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Kommentarer

  • Frida

    2 måneder siden
    Disse ble altfor kompakte 🤔 er det ikke lurt å ha litt melk i? Hadde vært fint om de var litt mer luftige...

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Frida! Denne oppskriften er uten melk. Men ha gjerne litt ekstra med bakepulver om du ønsker mer luft i muffinsen. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat