Bananmuffins med sjokoladebiter

Bananmuffins med sjokoladebiter

46
268
Enkel25 min
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saftig bananmuffins

  • 125 g
  • 2 stk
    egg
  • 150 g
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 200 g
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    malt kanel
  • 2 stk
    modne bananer
  • 100 g
    mørk sjokolade

Glasur:

  • 100 g
    melis
  • 1 ½ ss
    kakao
  • 1 ss
    kokende varmt vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.

  2. 2

    Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.

  3. 3

    Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.

  4. 4

    Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.

Valgfri glasur:

  1. 5

    Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.

Tips

#1: Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Del denne oppskriften: