Bananmuffins med sjokoladebiter

Bananmuffins med sjokoladebiter

41
  • Enkel
  • 25 min
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienser

Saftig bananmuffins

125 g TINE Meierismør
2 stk egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 stk modne bananer
100 g mørk sjokolade

Glasur:

100 g melis
1 ½ ss kakao
1 ss kokende varmt vann

Slik gjør du det

    1. Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.
    2. Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.
    4. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.
  1. Valgfri glasur:

    1. Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.
Tips!

#1: Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.



#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Kommentarer

  • Line

    1 måneder siden
    Denne er en favoritt hos min datter, men reduserer sukkermengden til 50 gram og bytter ut halvparten av melet med fibra fullkornsmel. Lager noen med og noen uten sjokoladebiter slik at hun kan ha med seg i matpakka av og til.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Så sund og god vri på muffinsen!

      Din datter er heldig som har en mor som er kreativ i matveien! :)

       (1)


  • Dagros

    1 måneder siden
    De ser så gode ut kunne ønske jeg kunne smake, men jeg er dessverre på diett😢

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Dagros!

      Det var jo syns, for disse er veldig gode!

      Ta gjerne en titt på de andre oppskriftene våres! Kanskje du finner noe som passer akkurat din diet! :)

       (0)


  • Lise

    5 måneder siden
    Glasuren på bildet er vel neppe den i oppskriften som har kakao i seg? Og har aldri sett at melisglasur med vann kan sprøytes til fin «topp»? Pleier da å renne litt utover og bli «flat»?

     (5)


  • Rachel

    6 måneder siden
    Veldig god muffins. Har lagt idag med olje istedfor smør og hadde sjokoladebiter i. Den var utrolig god.

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Rachel!

      Olje er også et godt alternativ i denne oppskriften ja! :)

       (0)

    • Nila Adele

      6 måneder siden
      Eg synes at de var enkle og lage og smakte supert ❤️👍🏼

       (1)


  • Guro

    8 måneder siden
    De er sååå gode mine favoritt muffins i hele verden.?? ??????

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Guro!

      Tusen takk for flott tilbakemelding! Enig! Disse er kjempe gode! :)

       (0)


  • Laila

    8 måneder siden
    Disse er en hit her i huset! Ikke bestandig jeg bruker sjokolade i dem, men gode likevel.

     (1)


  • Sunniva

    9 måneder siden
    Hav slags glasur er det på de muffinsene på bildet? Håper på svar fort??

     (2)


  • Maria

    1 år siden
    Kan jeg bruke vanlig kakeform til denne oppskriften? Så forsent at jeg hadde bare 4 store muffinsformer :(

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Maria,

      Du kan fint bake den som en kake :)

       (0)


  • Anine

    1 år siden
    Kjempe gode! Jeg mikset litt på oppskriften; minket sukker til 100g, tilsatte i tillegg til kanel 1ts kardemomme, byttet ut sjokoladen med karamellfudge (egentlig til topping av is) på halvparten av røren - Ble himmelsk! :D

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Høres fantastisk ut, Anine :) Fortsatt god baking!

       (0)


  • Anne Sofie

    2 år siden
    Disse muffinsene ble laget i går med eggerstatter og glutenfri mel. De ble kjempe gode!

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anne Sofie, Så hyggelig å høre at det ble vellykket og at de ble kjempe gode på smak :) Takk for at du deler dine tips med oss. Fortsatt god bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat