Bananmuffins med sjokoladebiter

Bananmuffins med sjokoladebiter

64
542
Enkel25 min
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saftig bananmuffins

  • 125 g
  • 2 stk
    egg
  • 150 g
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 200 g
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    malt kanel
  • 2 stk
    modne bananer
  • 100 g
    mørk sjokolade

Glasur:

  • 100 g
    melis
  • 1 ½ ss
    kakao
  • 1 ss
    kokende varmt vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.

  2. 2

    Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.

  3. 3

    Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.

  4. 4

    Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.

Valgfri glasur:

  1. 5

    Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.

Tips

Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene. #2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Del denne oppskriften: