Bananmuffins med sjokoladebiter

Bananmuffins med sjokoladebiter

Kommentarer 29
  • Enkel
  • 25 min
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saftig bananmuffins

125 g TINE Meierismør
2 stk egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 stk modne bananer
100 g mørk sjokolade

Glasur:

100 g melis
1 ½ ss kakao
1 ss kokende varmt vann

Slik gjør du det

    1. Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.
    2. Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.
    4. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.
  1. Valgfri glasur:

    1. Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.
Tips!

#1: Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.



#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maria

    2 måneder siden
    Kan jeg bruke vanlig kakeform til denne oppskriften? Så forsent at jeg hadde bare 4 store muffinsformer :(

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Maria,

      Du kan fint bake den som en kake :)

      Kommenter  (0)


  • Anine

    4 måneder siden
    Kjempe gode! Jeg mikset litt på oppskriften; minket sukker til 100g, tilsatte i tillegg til kanel 1ts kardemomme, byttet ut sjokoladen med karamellfudge (egentlig til topping av is) på halvparten av røren - Ble himmelsk! :D

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Høres fantastisk ut, Anine :) Fortsatt god baking!

      Kommenter  (0)


  • Anne Sofie

    1 år siden
    Disse muffinsene ble laget i går med eggerstatter og glutenfri mel. De ble kjempe gode!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anne Sofie, Så hyggelig å høre at det ble vellykket og at de ble kjempe gode på smak :) Takk for at du deler dine tips med oss. Fortsatt god bakst!

      Kommenter  (0)


  • kristin

    2 år siden
    Akkurat bakt disse - wow! Kjempegode og saftige! Men gjorde som mange andre, halverte sukkeret, og litt mindre en det også. Drysser bare litt melis på :-)

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så hyggelig å høre at bananmuffinsene var en suksess, Kristin :)

      Kommenter  (2)


  • Birgitte

    3 år siden
    Disse var himmelske! Tok også oppi 1 ss vaniljekesam! Nam nam! Anbefaler absolutt denne oppskriften ??

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Birgitte, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Lene

    3 år siden
    Disse var gode!! Brukte chocolate chips istedenfor "vanlig sjokolade", og det kan anbefales. Sukkermengden kan trygt reduseres. Hadde i ca det halve og synes fortsatt de ble litt for søte. Bananene og sjokoladen gir mye sødme. Hadde ceylonkanel, kardemomme og litt nellik i. Og valnøtter, det ble veldig lekkert.

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Lene, Høres helt fantastisk ut. Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (8)


  • Line

    4 år siden
    Disse muffinsene er knallgode! Baker de med speltmel og tilsetter en tsk kardemomme. Har bakt de mange ganger og får alltid gode tilbakemeldinger. Saftige og perfekte til å ta rett opp fra fryseren:)

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Line, Så fint at du bruker speltmel, et sunnere alternativ også smaker det veldig godt:) takk for hyggelig tilbakemelding.

      Kommenter  (0)

    • Edward

      3 år siden
      Likte disse veldigt godt! Men syntes ikke de smakte nok banan...

      Kommenter  (0)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Edward, Dersom du vil ha litt mer banansmak på muffinsene, så kan du fint bruke en banan til :) Lykke til neste gang!

        Kommenter  (0)


  • Hanna Mo Willig

    4 år siden
    Desse må vera verdas beste muffinsar!

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for hyggelig tibakemelding! Fikk lyst på muffins...

      Kommenter  (2)


  • Anne

    4 år siden
    Dette er guttas nye favoritt. Bruker glutenfritt mel, og lager kake i springform. Topper den med sjokoladesmørkrem. Steketiden blir litt lenger. Kjempegodt :-) Har hatt den med både på skoleavslutninger og jobb. Mmm!

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anne, Takk for tipset, og at du deler! Veldig hyggelig å høre at dere er fornøyd med oppskriften :)

      Kommenter  (0)


  • Aida

    5 år siden
    Veldig gode og saftige muffins, som holder seg noen dager selvom du ikke fryser dem. For å virkelig få den gode smaken, og saftigheten - er det nødvendig og bruke ekte tine smør har jeg erfart. I dag skal jeg prøve dem med vallnøtter i :)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for en god tilbakemelding, Aida!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat