Bananmuffins med sjokoladebiter
Enkel•25 min min
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.
Ingredienser
Antall porsjoner
Saftig bananmuffins
-
125 g
-
2 stkegg
-
150 gsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
200 ghvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 tsmalt kanel
-
2 stkmodne bananer
-
100 gmørk sjokolade
Glasur:
-
100 gmelis
-
1 ½ sskakao
-
1 sskokende varmt vann
Slik gjør du det
-
1
Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.
-
2
Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.
-
3
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.
-
4
Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.
Valgfri glasur:
-
5
Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.