Bananmuffins med sjokoladebiter
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienser
Saftig bananmuffins
Glasur:
Slik gjør du
- 1Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins. 
- 2Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett. 
- 3Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade. 
- 4Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter. 
Valgfri glasur:
- 5Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge. 
Tips
#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.




