Bananmuffins med sjokoladebiter

(175)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Antall porsjoner

Ingredienser

Saftig bananmuffins

125 gTINE Meierismør
2 stkegg
150 gsukker
1 tsvaniljesukker
200 ghvetemel
2 tsbakepulver
2 tsmalt kanel
2 stkmodne bananer
100 gmørk sjokolade

Glasur:

100 gmelis
1 ½ sskakao
1 sskokende varmt vann

Slik gjør du det

    1. Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.
    2. Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.
    4. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.
  • Valgfri glasur:

    1. Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.

Tips:

#1: Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.



#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Kommentarer