Skip to main content

Bananmuffins med sjokoladebiter

Enkel
25min

Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

4.0
(626)
Next ImageBananmuffins med sjokoladebiter

Ingredienser

Antall porsjoner

Saftig bananmuffins

2 stk
egg
150 g
sukker
1 ts
vaniljesukker
200 g
hvetemel
2 ts
bakepulver
2 ts
malt kanel
2 stk
modne banan
100 g
mørk sjokolade

Glasur:

100 g
melis
1.5 ss
kakao
1 ss
kokende varmt vann

Fremgangsmåte

  1. Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.

  2. Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.

  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.

  4. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.

Valgfri glasur:

  1. Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.



#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter