Bananmuffins med sjokoladebiter

Bananmuffins med sjokoladebiter

33
  • Enkel
  • 25 min
Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienser

Saftig bananmuffins

125 g TINE Meierismør
2 stk egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 stk modne bananer
100 g mørk sjokolade

Glasur:

100 g melis
1 ½ ss kakao
1 ss kokende varmt vann

Slik gjør du det

    1. Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.
    2. Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.
    3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.
    4. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.
  1. Valgfri glasur:

    1. Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.
Tips!

#1: Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.



#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Kommentarer

  • Guro

    2 måneder siden
    De er sååå gode mine favoritt muffins i hele verden.?? ??????

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Guro!

      Tusen takk for flott tilbakemelding! Enig! Disse er kjempe gode! :)

       (0)


  • Laila

    2 måneder siden
    Disse er en hit her i huset! Ikke bestandig jeg bruker sjokolade i dem, men gode likevel.

     (1)


  • Sunniva

    3 måneder siden
    Hav slags glasur er det på de muffinsene på bildet? Håper på svar fort??

     (0)


  • Maria

    6 måneder siden
    Kan jeg bruke vanlig kakeform til denne oppskriften? Så forsent at jeg hadde bare 4 store muffinsformer :(

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Maria,

      Du kan fint bake den som en kake :)

       (0)


  • Anine

    8 måneder siden
    Kjempe gode! Jeg mikset litt på oppskriften; minket sukker til 100g, tilsatte i tillegg til kanel 1ts kardemomme, byttet ut sjokoladen med karamellfudge (egentlig til topping av is) på halvparten av røren - Ble himmelsk! :D

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Høres fantastisk ut, Anine :) Fortsatt god baking!

       (0)


  • Anne Sofie

    1 år siden
    Disse muffinsene ble laget i går med eggerstatter og glutenfri mel. De ble kjempe gode!

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anne Sofie, Så hyggelig å høre at det ble vellykket og at de ble kjempe gode på smak :) Takk for at du deler dine tips med oss. Fortsatt god bakst!

       (0)


  • kristin

    3 år siden
    Akkurat bakt disse - wow! Kjempegode og saftige! Men gjorde som mange andre, halverte sukkeret, og litt mindre en det også. Drysser bare litt melis på :-)

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Så hyggelig å høre at bananmuffinsene var en suksess, Kristin :)

       (2)


  • Birgitte

    3 år siden
    Disse var himmelske! Tok også oppi 1 ss vaniljekesam! Nam nam! Anbefaler absolutt denne oppskriften ??

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Birgitte, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (0)


  • Lene

    4 år siden
    Disse var gode!! Brukte chocolate chips istedenfor "vanlig sjokolade", og det kan anbefales. Sukkermengden kan trygt reduseres. Hadde i ca det halve og synes fortsatt de ble litt for søte. Bananene og sjokoladen gir mye sødme. Hadde ceylonkanel, kardemomme og litt nellik i. Og valnøtter, det ble veldig lekkert.

     (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Lene, Høres helt fantastisk ut. Takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (8)


  • Line

    4 år siden
    Disse muffinsene er knallgode! Baker de med speltmel og tilsetter en tsk kardemomme. Har bakt de mange ganger og får alltid gode tilbakemeldinger. Saftige og perfekte til å ta rett opp fra fryseren:)

     (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Line, Så fint at du bruker speltmel, et sunnere alternativ også smaker det veldig godt:) takk for hyggelig tilbakemelding.

       (0)

    • Edward

      3 år siden
      Likte disse veldigt godt! Men syntes ikke de smakte nok banan...

       (0)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Edward, Dersom du vil ha litt mer banansmak på muffinsene, så kan du fint bruke en banan til :) Lykke til neste gang!

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat