Cupcakes med blåbær og bringebær

Cupcakes med blåbær og bringebær

12
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift saftige muffins med god kremosttopping og pyntet med friske bær. Lag gjerne en dobbel porsjon (en porsjon er ca 12 muffins), slik at du kan fryse ned og ha gode småkaker lett tilgjenglig dersom du får uventet besøk. Kremosttoppingen lager du rett før du får besøk og brer godt over de gode småkakene.

Ingredienser

3 stk egg
2 dl sukker
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller annen type
100 g TINE Meierismør , smeltet
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl bringebær
2 dl blåbær

Kremosttopping

200 g TINE Kremgo® Naturell
50 g TINE Meierismør
2 dl melis
3 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  1. Cupcakes trinn for trinn

    1. Smelt smøret på lav varme. Avkjøl. Visp deretter egg og sukker lyst og luftig. Rør i melk og smeltet, avkjølt smør.
    2. Bland mel og bakepulver og vend det i blandingen sammen med bærerne.
    3. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 15 minutter og la dem avkjøles helt.
  2. Kremosttopping

    1. Rør sammen kremost, smør og melis til en fyldig glasur. Pynt kakene med toppingen og bær på toppen.
      Tips

      Det er også godt med en ts vaniljesukker i kremblandingen.  

Tips

Hvis du er en ekte søtmons, er det veldig godt å bruke 100 g hakket sjokolade i disse muffinsene. Mmmm....

Kommentarer

  • Stine

    4 år siden
    Hei ?? Er det mulig å bytte halve mengden sukker med sukrin?

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat