Cupcakes med blåbær og bringebær

Cupcakes med blåbær og bringebær

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift saftige muffins med god kremosttopping og pyntet med friske bær. Lag gjerne en dobbel porsjon (en porsjon er ca 12 muffins), slik at du kan fryse ned og ha gode småkaker lett tilgjenglig dersom du får uventet besøk. Kremosttoppingen lager du rett før du får besøk og brer godt over de gode småkakene.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk egg
2 dl sukker
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type
100 g TINE Meierismør , smeltet
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl bringebær
2 dl blåbær

Kremosttopping

200 g TINE Kremgo’® Naturell
50 g TINE Meierismør
2 dl melis
3 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  1. Cupcakes trinn for trinn

    1. Smelt smøret på lav varme. Avkjøl. Visp deretter egg og sukker lyst og luftig. Rør i melk og smeltet, avkjølt smør.
    2. Bland mel og bakepulver og vend det i blandingen sammen med bærerne.
    3. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 15 minutter og la dem avkjøles helt.
  2. Kremosttopping

    1. Rør sammen kremost, smør og melis til en fyldig glasur. Pynt kakene med toppingen og bær på toppen.
      Tips!

      Det er også godt med en ts vaniljesukker i kremblandingen.  

Tips!

Hvis du er en ekte søtmons, er det veldig godt å bruke 100 g hakket sjokolade i disse muffinsene. Mmmm....

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Stine

    2 år siden
    Hei ?? Er det mulig å bytte halve mengden sukker med sukrin?

    Kommenter  (12)


  • Kari

    4 år siden
    Hvor mange cupcakes blir det?

    Kommenter  (33)


  • benedicte

    4 år siden
    Lagde det på dåpen til sønnen min kjempe god oppskrift :-)

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Benedicte, Så hyggelig å høre:) Cupcakes passer jo perfekt til store selskap.

      Kommenter  (3)

      • bakejente♥

        4 år siden
        nå overasker jeg til fredagskvelden♥

        Kommenter  (1)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei Bakejente, Da tipper jeg at både du og de rundt deg koste seg i går kveld :)

          Kommenter  (0)

    • Hedda

      3 år siden
      Kjempe god oppskrift har laget den på bryllupet til min far det var topp! De ble spist opp på 3 sekunder. :)

      Kommenter  (2)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Hedda, Så utrolig hyggelig å høre :)

        Kommenter  (1)


  • ayaan

    5 år siden
    kan man bruke denne oppskrifen til uten egg til allergikere?

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Jeg vil ikke anbefale deg å bake disse uten egg. En god oppskrift på muffins uten egg er: 5 dl hvetemel, 3 dl sukker, 2,5 ts bakepulver, 1,5 ts vaniljesukker, 2,25 dl melk, 150 g smeltet smør. Slet smøret, og avkjøl det noe. Bland alt det tørre i en bolle. Rør inn melk, og til slutt smeltet smør. Fyll muffinsformer 2/3 opp til kanten. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 min. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Lillian Bjørklund

    5 år siden
    Veldig god kake, likte spesielt godt miksen mellom blåbær og bringebær.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Lillian! Så hyggelig at cupcakesene falt i smak! Har du prøvd denne? http://bit.ly/16yEpSQ Putt i litt ekstra blåbær, så blir kaken enda saftigere og du får blandingen med bringebær! :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat