Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

76
  • Enkel
  • 35 min
  • 25 min
Store og saftige muffins med smak av blåbær. Oppskriften gir ca. 10 store muffins.

Ingredienser

Utstyr

Muffinsformer
3 stk egg
2 dl sukker
50 g TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
200 g friske eller fryste blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190 °C.
    2. Pisk egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smør og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og kardemomme og sikt det i røren til slutt.
    3. Rør forsiktig inn blåbærene.
      Tips

      Du kan bruke frosne bær hvis du ikke har tilgang på ferske.

    4. Fordel røren i muffinsformer, ca ¾ fulle, og stek dem midt i ovnen i 20-25 minutter.
Tips

For de av oss som er ekstra glad i litt søtt, er det perfekt å blande inn litt hakket sjokolade i blåbærmuffinsene.

Kommentarer

  • Anne-Karin

    19 dager siden
    Hei
    Jeg skal bake disse muffins med blåbær og sjokolade. Kan jeg bruke margarin eller soft istedenfor meierismør?

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      18 dager siden
      Det kan du, Anne-Karin, men vi anbefaler TINE Meierismør for den gode smakens skyld 😊

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat