Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

69
  • Enkel
  • 35 min
  • 25 min
Store og saftige muffins med smak av blåbær. Oppskriften gir ca. 10 store muffins.

Ingredienser

Utstyr

Muffinsformer
3 stk egg
2 dl sukker
50 g TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
200 g friske eller fryste blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190 °C.
    2. Pisk egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smør og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og kardemomme og sikt det i røren til slutt.
    3. Rør forsiktig inn blåbærene.
      Tips!

      Du kan bruke frosne bær hvis du ikke har tilgang på ferske.

    4. Fordel røren i muffinsformer, ca ¾ fulle, og stek dem midt i ovnen i 20-25 minutter.
Tips!

For de av oss som er ekstra glad i litt søtt, er det perfekt å blande inn litt hakket sjokolade i blåbærmuffinsene.

Kommentarer

  • Ninni

    19 dager siden
    Hei! Jeg prøvde denne oppskriften med melis isteden for sukker og kanel isteden for kardemomme, og den ble like god!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      16 dager siden
      Høres ut som en god vri, Ninni!

       (0)


  • Gulsun

    25 dager siden
    Hvis jeg bruker fryste blåbær, hvor mange dl er 200g? Regner med fryste blåbær vil veie mere pga vann, eller skal jeg bare ta de på vekten og stole på at det blir riktig?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      23 dager siden
      Det kan nok ha litt å si med veskemengden, ja. Men her kan du enten time bærene ført og renne de av, eller bare ha i ønsket mengde til slutt med bær. Hvor mange dl 200g bær blir, Kan man ikke vite før det er målt opp da det kan være størrelse på bær og om det er fryst eller tint som kan ha noe å si.

      Det lureste er bare som sagt å smake til med ønsket mengde bær til slutt. :)

       (0)


  • Jenny

    1 måneder siden
    Muffinsene ble veldig gode! 😊

     (0)

    • Kathrin/ TINE Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Så hyggelig å høre ❤️

       (0)


  • Gunhild

    1 måneder siden
    Kan man bruke søltetøy av blåbær?

     (0)

    • Kathrin Lillestøl, Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Ja, det kan du, men anbefaler deg å sile det litt slik at den ikke tar med seg så mye væske

       (0)


  • Celine kristin akerø

    3 måneder siden
    Jeg og mamma skal bake i dag

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Så hyggelig, Celine :)

      Kos dere masse når dere baker Blåbærmuffins!

       (0)


  • Aurora

    5 måneder siden
    Hei, hvor mange muffins er 1 porsjon ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      1 porsjon gir cirka 10 store muffins :)

      God bakst!

       (0)


  • Kaja

    3 år siden
    Denne smakte veldig godt, men derimot var den ikke så fin å se på. Disse muffinsene ble helt grå, da jeg brukte fryste blåbær.

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Kaja, SÅ bra ar de smakte bra selv om de ble grå. Rører man røren med blåbær i for mye så kan det fort resultere i at den blir grå. Husk å blåbær i på slutten bland lett inn og stek :) Lykke til neste gang!

       (3)

      • Unni

        2 år siden
        Jeg bruker også frosne blåbær uten problemer. Husk at bærene må komme rett fra fryseren før de blandes inn. Da unngår man at saft fra bærene blandes i røren. Vær rask med å få røren over i formene og inn i ovnen. Da syns jeg resultatet blir bedre enn med friske bær.

         (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Unni, Takk for at du deler din erfaring og tips med oss :) ha en fin dag!

           (0)


  • Mia

    3 år siden
    Prøvde ut denne oppskriften med mindre sukker og grovt rugmel istedenfor hvete. Smakte kjempe godt! Man kan kanskje også bruke litt mer bær vis man vil ha en sterkere blåbær smak :)

     (9)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Takk for dine innspill, Mia :) Det hørtes godt ut! God fornøyelse.

       (2)


  • Jeanette

    3 år siden
    Kan røren stå noen timer i kjøleskap før den stekes?

     (2)


  • Lene

    3 år siden
    Gode og saftige muffins. Personlig vil eg heller bruke vaniljesukker i stedenfor kardemomme. Eg syns Kardemommen fikk muffinsene til å smake som boller.

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lene, Det er smak og behag, men helt sikkert flere som ikke er like glade i kardemomme, så tusen takk for godt tips og hyggelig tilbakemelding :)

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat