Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Kommentarer 57
  • Enkel
  • 35 min
  • 25 min
Store og saftige muffins med smak av blåbær. Oppskriften gir ca. 10 store muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer
3 stk egg
2 dl sukker
50 g TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
200 g friske eller fryste blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190 °C.
    2. Pisk egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smør og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og kardemomme og sikt det i røren til slutt.
    3. Rør forsiktig inn blåbærene.
      Tips!

      Du kan bruke frosne bær hvis du ikke har tilgang på ferske.

    4. Fordel røren i muffinsformer, ca ¾ fulle, og stek dem midt i ovnen i 20-25 minutter.
Tips!

For de av oss som er ekstra glad i litt søtt, er det perfekt å blande inn litt hakket sjokolade i blåbærmuffinsene.

Kommentar

Kommentarer

  • Kaja

    2 år siden
    Denne smakte veldig godt, men derimot var den ikke så fin å se på. Disse muffinsene ble helt grå, da jeg brukte fryste blåbær.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kaja, SÅ bra ar de smakte bra selv om de ble grå. Rører man røren med blåbær i for mye så kan det fort resultere i at den blir grå. Husk å blåbær i på slutten bland lett inn og stek :) Lykke til neste gang!

      Kommenter  (3)

      • Unni

        2 år siden
        Jeg bruker også frosne blåbær uten problemer. Husk at bærene må komme rett fra fryseren før de blandes inn. Da unngår man at saft fra bærene blandes i røren. Vær rask med å få røren over i formene og inn i ovnen. Da syns jeg resultatet blir bedre enn med friske bær.

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Unni, Takk for at du deler din erfaring og tips med oss :) ha en fin dag!

          Kommenter  (0)


  • Mia

    2 år siden
    Prøvde ut denne oppskriften med mindre sukker og grovt rugmel istedenfor hvete. Smakte kjempe godt! Man kan kanskje også bruke litt mer bær vis man vil ha en sterkere blåbær smak :)

    Kommenter  (9)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Takk for dine innspill, Mia :) Det hørtes godt ut! God fornøyelse.

      Kommenter  (2)


  • Jeanette

    2 år siden
    Kan røren stå noen timer i kjøleskap før den stekes?

    Kommenter  (44)


  • Lene

    2 år siden
    Gode og saftige muffins. Personlig vil eg heller bruke vaniljesukker i stedenfor kardemomme. Eg syns Kardemommen fikk muffinsene til å smake som boller.

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Lene, Det er smak og behag, men helt sikkert flere som ikke er like glade i kardemomme, så tusen takk for godt tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (3)


  • Åshild

    2 år siden
    Fantastisk oppskrif jeg har brukt med multer, funker kjempebra!

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Åshild, Tusen takk for godt tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (5)


  • Tine

    2 år siden
    Elsker denne oppskriften!! :)

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Tine, Så hyggelig å høre, og så pent navn du har ;) Tusen takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (9)


  • Karoline

    2 år siden
    Hei! Kan man bruke vanlig lett melk istedenfor hel melk? :-)

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Karoline, Du kan fint bruke Lettmelk istedenfor Helmelk i denne oppskriften. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Lena

    3 år siden
    Hei! Jeg har eggplommer igjen fra jeg laget pavlovakake, går det bra og ikke ha eggehviter i denne oppskriften? :)

    Kommenter  (6)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Lena, Om det er slik at du har 3 eggeplommer igjen fra du lagde pavlova kan du bruke disse, men om du har et helt egg i tillegg vil nok det være bra å ha i. Pisk egg og sukker til du får lett og porøs eggedosis. Lykke til :)

      Kommenter  (5)


  • Helene

    3 år siden
    Hei! Jeg ønsker å lage disse muffinsene som en kake, går det? :)

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Helene, Det har jeg aldri forsøkt, men det burde gå helt fint det. Lykke til :)

      Kommenter  (2)

    • Silje

      3 år siden
      Hei, jeg er 13 år og skal gi dette som bursdagsgave til mamma. Har noen noe ide om hva man kan bruke som "topping" . Kunne smeltet hvit sjokolade vært noe??? :D

      Kommenter  (6)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Silje, Smeltet sjokolade og kanskje vaniljeiskrem til disse, er kjempegodt. Hva tenker du om det?

        Kommenter  (6)


  • oline

    3 år siden
    hvor mangen muffins blir det pr porsj?:)

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Oline, Det kommer ann på hvor store muffinsformer du bruker, men ca 10 stykker. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat