Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

69
  • Enkel
  • 35 min
  • 25 min
Store og saftige muffins med smak av blåbær. Oppskriften gir ca. 10 store muffins.

Ingredienser

Utstyr

Muffinsformer
3 stk egg
2 dl sukker
50 g TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
200 g friske eller fryste blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190 °C.
    2. Pisk egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smør og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og kardemomme og sikt det i røren til slutt.
    3. Rør forsiktig inn blåbærene.
      Tips

      Du kan bruke frosne bær hvis du ikke har tilgang på ferske.

    4. Fordel røren i muffinsformer, ca ¾ fulle, og stek dem midt i ovnen i 20-25 minutter.
Tips

For de av oss som er ekstra glad i litt søtt, er det perfekt å blande inn litt hakket sjokolade i blåbærmuffinsene.

Kommentarer

  • Ninni

    3 måneder siden
    Hei! Jeg prøvde denne oppskriften med melis isteden for sukker og kanel isteden for kardemomme, og den ble like god!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Høres ut som en god vri, Ninni!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat