Håndkle og blad
Bjørnebærmuffins
(77)

Bjørnebærmuffins

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på noen saftige muffins med bjørnebær. Muffinsene blir ekstra friske med sitron i deigen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12
125 gbjørnebær
25 ghakkede mandler
250 ghvetemel
1 ½ tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
125 gTINE Meierismør
125 g+ 1 ss sukker
1 stksitron (revet skall av)
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 stkegg

Glasur:

2 ½ dlmelis
3 sssitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger 12 - 15 muffinsformer i papir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør i smeltet smør. Tilsett sukker og revet sitronskall. Rør i melk og egg vekselvis.
    3. Rør forsiktig inn bjørnebær, som er blandet med 1 ss sukker og hakkede mandler.
    4. Fordel røren i papirformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
    5. Rør sammen glasuren. Avkjøl muffinsene på rist og smør på glasuren. Pynt med bjørnebær ved servering og gjerne noen strimler sitronskall.
Blått hjerte
Tips!

Bjørnbær blir modne litt sent på sommeren. Du kan bruke både bringebær og blåbær i stedet for bjørnebær.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat