Bjørnebærmuffins

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på noen saftige muffins med bjørnebær. Muffinsene blir ekstra friske med sitron i deigen.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

125 gbjørnebær
25 ghakkede mandler
250 ghvetemel
1 ½ tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
125 gTINE Meierismør
125 g+ 1 ss sukker
1 stksitron (revet skall av)
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 stkegg

Glasur:

2 ½ dlmelis
3 sssitronsaft

Slik gjør du det

    1. Du trenger 12 - 15 muffinsformer i papir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør i smeltet smør. Tilsett sukker og revet sitronskall. Rør i melk og egg vekselvis.
    3. Rør forsiktig inn bjørnebær, som er blandet med 1 ss sukker og hakkede mandler.
    4. Fordel røren i papirformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
    5. Rør sammen glasuren. Avkjøl muffinsene på rist og smør på glasuren. Pynt med bjørnebær ved servering og gjerne noen strimler sitronskall.

Tips:

Bjørnbær blir modne litt sent på sommeren. Du kan bruke både bringebær og blåbær i stedet for bjørnebær.

Kommentarer

  Legg til kommentar