Bjørnebærmuffins

Bjørnebærmuffins

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Her er oppskrift på noen saftige muffins med bjørnebær. Muffinsene blir ekstra friske med sitron i deigen.

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g bjørnebær
25 g hakkede mandler
250 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
125 g TINE Meierismør
125 g + 1 ss sukker
1 stk sitron (revet skall av)
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 stk egg

Glasur:

2 ½ dl melis
3 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Du trenger 12 - 15 muffinsformer i papir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør i smeltet smør. Tilsett sukker og revet sitronskall. Rør i melk og egg vekselvis.
    3. Rør forsiktig inn bjørnebær, som er blandet med 1 ss sukker og hakkede mandler.
    4. Fordel røren i papirformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
    5. Rør sammen glasuren. Avkjøl muffinsene på rist og smør på glasuren. Pynt med bjørnebær ved servering og gjerne noen strimler sitronskall.
Tips!

Bjørnbær blir modne litt sent på sommeren. Du kan bruke både bringebær og blåbær i stedet for bjørnebær.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat