
Bjørnebærmuffins
Enkel•40 min min
Her er oppskrift på noen saftige muffins med bjørnebær. Muffinsene blir ekstra friske med sitron i deigen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
125 gbjørnebær
-
25 ghakkede mandler
-
250 ghvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
125 g
-
125 g+ 1 ss sukker
-
1 stksitron (revet skall av)
-
1 dl
-
2 stkegg
Glasur:
-
2 ½ dlmelis
-
3 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Du trenger 12 - 15 muffinsformer i papir. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør i smeltet smør. Tilsett sukker og revet sitronskall. Rør i melk og egg vekselvis.
-
3
Rør forsiktig inn bjørnebær, som er blandet med 1 ss sukker og hakkede mandler.
-
4
Fordel røren i papirformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
-
5
Rør sammen glasuren. Avkjøl muffinsene på rist og smør på glasuren. Pynt med bjørnebær ved servering og gjerne noen strimler sitronskall.