Bananmuffins med peanøttsmør

Bananmuffins med peanøttsmør

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 35 min
Oppskrift på helt nydelige bananmuffins som vi har pyntet med smakfull peanøttfrosting. Lag gjerne dobbelt porsjon og frys ned muffinsene, slik at du har noen på lur hvis du plutselig får gjester. Én porsjon gir ca 8 store muffins. Men husk at da må de fryses uten glasuren oppå. Frosne muffins varmes på middels sterk varme midt i stekeovn i ca 10 minutter før servering og avkjøles før toppingen bres over.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bananmuffins

125 g TINE Meierismør
2 ½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
2 stk egg
5 dl hvetemel
½ ts natron
2 stk modne bananer
2 ½ dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk

Peanøttfrosting

5 dl melis
120 g TINE Meierismør , mykt
1 ts vaniljesukker
2 ½ dl peanøttsmør
1 ss Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
5 ss grovt hakkede peanøtter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Smelt smør på lav varme. Rør i sukker, vaniljesukker, salt og egg.
    3. Bland sammen mel og natron og bland det i røren. Mos bananene og bland dem i røren sammen med den syrnede melken.
    4. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter og la de avkjøles helt.
  1. Peanøttfrostingen

    1. Rør sammen melis, smør og vaniljesukker til frostingen. Bland i peanøttsmøret og melken.
    2. Smør frostingen på muffinsene, pynt etter fantasien og server.
Tips!

Ved å erstatte ca 2 dl av hvetemelet med grovt mel, får du en litt sunnere variant av disse gode muffinsene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mia

    6 år siden
    Ødela hele oppskriften med å tilsette 1/4 DL salt..... Fulgte bare oppskriften....

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Mia. Her må jeg bare beklage og påta meg hele skylden. Her har det rett og slett sneket seg inn feil måleenhet da jeg la inn oppskriften! Jeg er veldig, veldig lei meg for at bananmuffinsene dine ble ødelagte av dette. Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere på dette og dermed gjorde oss oppmerksom på den dumme feilen! Håper du vil gjøre et nytt forsøk på disse muffinsne, som - når laget med riktig mengde salt - er veldig gode!

      Kommenter  (0)


  • Christine

    6 år siden
    Jeg brukte yoghurt naturell istedenfor kultura. Smaken ble kjempe god, men De hevet ikke noe særlig. Tips?

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat