Skip to main content

Valnøttbrød

Enkel
1t 45min

Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.

3.4
(184)
Next ImageValnøttbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Ingredienser

5 dl
vann
50 g
gjær (1 pk.)
2 ts
salt
1 ss
sirup
200 g
sammalt rug, grov
150 g
sammalt rug, fin
200 g
sammalt hvete, fin
800 g
hvetemel (ca.)
150 g
valnøtter
1 stk
egg

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.

  2. Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.

  3. Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

  4. Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.

  5. Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter