Valnøttbrød
Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.
Enkel•1 t 45 min•2 personer
Ingredienser
- 5 dl TINE Kulturmjølk
- 5 dl vann
- 50 g gjær, (1 pk.)
- 2 ts salt
- 1 ss sirup
- 200 g sammalt rug, grov
- 150 g sammalt rug, fin
- 200 g sammalt hvete, fin
- 800 g hvetemel, (ca.)
- 150 g valnøtter
- 1 stykk egg
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.
2
Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.
3
Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
4
Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.
5
Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
TipsDette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.