
Valnøttbrød
Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.

Ingredienser
Antall porsjoner
2
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.
- 2
Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.
- 3
Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
- 4
Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.
- 5
Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Dette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



