Valmueboller
Enkel•105 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ pakkegjær (25 gram)
-
3 dl
-
2 dlvann
-
2 ssTINE® Meierismør (smeltet)
-
12 dlhvetemel
-
2 tssalt
-
1 stkegg (til pensling)
-
2 ssvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett vann og melk og la det bli fingervarmt. Slå væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
-
2
Tilsett melet, arbeid kraftig til det blir en deig som slipper bollen. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
Tips
Som med annen gjærbakst er det lurt å begynne med litt mindre mel enn det står i oppskriften, og heller øke på etter hvert, til deigen får passe konsistens
-
3
Strø salt over deigen. Arbeid igjen til deigen blir blank og ta den opp på et melet bakebord. Del deigen i 12 biter. Trill glatte boller og sett dem på bakepapirdekket stekeplate.
-
4
Etterhev rundstykkene på et lunt sted i ca. 30 minutter, dekket med plast.
-
5
Visp sammen et egg og pensle rundstykkene. Strø over valmuefrø. Stek bollene i ca. 15 minutter på 225 °C, til de har fått gyllen farge. Avkjøl på rist.