Svenske rugkaker

Svenske rugkaker

Kommentarer 2
  • Middels
  • 80 min
Rug er et kornslag som gir en fyldig og saftig smak, og brød bakt med rug har lengre holdbarhet. Disse rugkakene er av en svært gammel svensk oppskrift og er gode å servere rykende ferske med smør, ost eller syltetøy til en kopp te. De passer også godt til en suppe eller en god salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g hvetemel
600 g siktet rugmel
5 dl lunkent TINE Skumma Kulturmjølk eller vann
50 g gjær
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
2 ts karve
2 ss sirup

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 - 250 °C.
    2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er lunkent. Rør gjæren ut i lunken væske. Rør inn karve, sirup og salt, og tilsett melet. Arbeid deigen godt og sett den til heving i ca. 30 minutter.
    3. Ta deigen ut på melet bakebord og kna den godt. Del den i fem emner og form til boller.
    4. Kjevle eller klem bollene flate og stikk ut et hull i midten, ca. 2 cm stort. Legg rugkakene på stekeplate med bakepapir og prikk dem godt med gaffel.
    5. Etterhev kakene ca. 30 minutter og stek de midt i ovnen til de er gjennomstekte, ca. 15 minutter.
    6. Pensle kakene med varm kaffe eller vann straks de tas ut av ovnen. Avkjøles på rist.
Tips!

Det er mye godt brød du kan bake med rug. Det finnes både grovere og litt finere varianter. Dersom du synes rugbrød kan bli litt tungt og kompakt, forsøk deg på et surdeigsbrød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Cathrine Lundberg

    1 måneder siden
    Useriøst, Tine: «Det finnes både grovere å litt finere varianter.» Rett grammatikk er visst ikke så viktig..

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Cathrine,

      Takk for at du sier i fra :) Vi har rettet opp i oppskriften nå.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat