Sprø ostekjeks

Sprø ostekjeks

Kommentarer 6
  • Middels
  • 60 min
Disse kjeksene hører med på ostebordet og smaker nydelig til salater og suppe. Med både vellagret Edamer og kajennepepper får de en kraftig og god smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g TINE Meierismør
2 dl hvetemel
125 g vellagret TINE norsk Edamer
¼ ts kajennepepper
2 ts sennepspulver
50 g finrevet TINE norsk Edamer

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Bland alle ingrediensene i food processor og kjør til en jevn masse, men gjerne litt grovkornet.
      Tips!

      Ha gjerne i litt sesamfrø for ekstra god smak.

    3. La deigen ligge kaldt i minst 30 minutter.
    4. Kjevle den så til 2 ½ mm tykk leiv og trykk ut runde kjeks med et glass eller skjær ut i firkanter. Legg kjeksene på en smurt bakeplate og dryss over ost.
    5. Stek kjeksene i 10 - 12 minutter til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.
Tips!

Kjeks holder seg best i lukket boks eller glass.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • grete

    3 år siden
    På bildet ser det ut som det er sesamfrø i kjeksen? Kan det stemme at det kun er 2dl mel, og ingen andre kornprodukter i oppskrifta?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Grete, Her stemmer nok ikke bildet 100 %. I kjeksen på bildet er det nok hatt i litt sesamfrø. Ha i 1 ss sesamfrø om du ønsker:) Jeg legger det inn i oppskriften. Ellers skal mengdeforholdet i oppskriften stemme godt:) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Jan Irgens

    4 år siden
    Hvorfor først 125 g edamer, så 50 g edamer?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Jan, Skjønner at du blir forvirret av oppskriften da den ikke er godt forklart, men vi skal hjelpe deg;) 125 g edamer skal blandes sammen med alle ingrediensene i foodprocessor (punkt 2), og 50 g edamer skal drysses over kjeksen (punkt 4).

      Kommenter  (1)


  • Hh

    4 år siden
    Hvor lang holdbarhet er det på disse?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Om du oppbevarer dem i en tett kakeboks, har de en holdbarhet på ca. en uke :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat