Sprø ostekjeks

Sprø ostekjeks

6
  • Middels
  • 60 min
Disse kjeksene hører med på ostebordet og smaker nydelig til salater og suppe. Med både vellagret Edamer og kajennepepper får de en kraftig og god smak.

Ingredienser

75 g TINE Meierismør
2 dl hvetemel
125 g vellagret TINE Norsk Edamer
¼ ts kajennepepper
2 ts sennepspulver
50 g finrevet TINE Norsk Edamer

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. Bland alle ingrediensene i food processor og kjør til en jevn masse, men gjerne litt grovkornet.
      Tips!

      Ha gjerne i litt sesamfrø for ekstra god smak.

    3. La deigen ligge kaldt i minst 30 minutter.
    4. Kjevle den så til 2 ½ mm tykk leiv og trykk ut runde kjeks med et glass eller skjær ut i firkanter. Legg kjeksene på en smurt bakeplate og dryss over ost.
    5. Stek kjeksene i 10 - 12 minutter til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.
Tips!

Kjeks holder seg best i lukket boks eller glass.

Kommentarer

  • grete

    3 år siden
    På bildet ser det ut som det er sesamfrø i kjeksen? Kan det stemme at det kun er 2dl mel, og ingen andre kornprodukter i oppskrifta?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Grete, Her stemmer nok ikke bildet 100 %. I kjeksen på bildet er det nok hatt i litt sesamfrø. Ha i 1 ss sesamfrø om du ønsker:) Jeg legger det inn i oppskriften. Ellers skal mengdeforholdet i oppskriften stemme godt:) God jul!

       (0)


  • Jan Irgens

    4 år siden
    Hvorfor først 125 g edamer, så 50 g edamer?

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Jan, Skjønner at du blir forvirret av oppskriften da den ikke er godt forklart, men vi skal hjelpe deg;) 125 g edamer skal blandes sammen med alle ingrediensene i foodprocessor (punkt 2), og 50 g edamer skal drysses over kjeksen (punkt 4).

       (1)


  • Hh

    4 år siden
    Hvor lang holdbarhet er det på disse?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Om du oppbevarer dem i en tett kakeboks, har de en holdbarhet på ca. en uke :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat