Saftig solsikkebrød

Saftig solsikkebrød

16
  • Enkel
  • 70 min
Dette er et bakepulverbrød som er raskt å bake, for det skal ikke heve. Brødet har en deilig smak av solsikkefrø. Kesam i deigen gjør brødet ekstra saftig og godt.

Ingredienser

7 dl hvetemel
1 ss bakepulver
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
3 dl vann
½ dl TINE Meierismør (smeltet)
3 dl Kesam® Mager Naturell
1 dl solsikkekjerner (til formen)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør i vann, smeltet smør og kesam.
    3. Smør formen og strø den med solsikkefrø. Ha i deigen. Strø over solsikkefrø.
    4. Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 1 time, til du kjenner det er gjennomstekt. Hør en hul lyd når du banker fra bunnen. Legg brødet på rist og avkjøl.

Kommentarer

  • annabeth w gretland

    4 måneder siden
    Kan må erstatte noe av melet med sammalt mel? Forslag? Noen som har prøvd?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Har ikke testet dette ut, men prøv og bytt ut 3 dl hvetemel med sammalt mel. Fortell oss gjerne hvordan det gikk, Annabeth :)

      Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Jarle Sand

    5 måneder siden
    Kan man bruke natron i stede for bakepulver ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Jarle, Det kan du :) Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Marit

    4 år siden
    går det bra å droppe kesam?

     (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marit, Du kan droppe kesam, men da må du huske å erstatte den med noen dl ekstra med melk eller vann, slik at brøddeigen ikke blir for kompakt :)

       (1)


  • Helen MBK

    5 år siden
    Heilt fantastisk brød! Spiste det første opp uten pålegg og måtte lage enda eitt! :-D Lørdagsgodt. Lagde i brødform. Gjekk heilt fint med lik steiketid.

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Helen, Så flott at du likte brødet! Og takk for tips om brødform :)

       (0)


  • .Thomas

    6 år siden
    jeg prøvde oppskriften med brødet i en form, men det ble aldri til å bli ferdig sto til slutt i 2 timer på 200 grader og var like rått og deigete inni og brent utapå hva kan ha vært feil, jeg er ganske sikker på at jeg fulgte oppskriften nøye

     (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hmmm... det hørtes jo ikke helt bra ut, Thomas! Jeg "ymter meg frempå" ved å si at det KAN høres ut som om du kanskje kan ha brukt feil funksjon på stekeovnen? Brukte du vanlig over- og undervarme da du stekte brødene? Beklager at du ikke ble fornøyd med resultatet!

       (0)


  • Lotta

    6 år siden
    Hvordan er det å lage dette brødet i vanlig brødform? Syns runde brød er litt upraktiske!

     (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Lotta! Det bør gå helt fint å bruke en vanlig avlang brødform til solsikkebrødet. Alternativt kan du bake dem som rundstykker eller brytebrød uten å bruke en brødform, men bare å legge bollene forholdsvis tett inntil hverandre på et vanlig stekebrett med bakepapir. Beklager veldig sent svar til spørsmålet ditt!

       (0)


  • Sarah

    7 år siden
    Super enkelt og kjempe godt! Denne oppskriften er vel verdt å pröve.

     (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Helt enig med deg, Sarah! Takk for en fin tilbakemelding på solsikkebrødet! :)

       (0)


  • Hanna

    8 år siden
    Resultatet ble en brent skorpe med luft under, og en ustekt deig under.

     (2)

    • Nina Bull,

      8 år siden
      Hei! Det var leit å høre. Vår matfaglige ekspert har bakt dette brødet og resultatet ble som bildet viser. Det er viktig å følge fremgangsmåten: "200 °C i form i nedre del av ovnen i ca. 1 time". Kanskje det kan være noe med ovnen din? I nedre del av ovnen ved den temperaturen skal det ikke bli mørk skorpe. Lykke til neste gang og ha en riktig god helg!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat