Saftig solsikkebrød

Saftig solsikkebrød

16
  • Enkel
  • 70 min
Dette er et bakepulverbrød som er raskt å bake, for det skal ikke heve. Brødet har en deilig smak av solsikkefrø. Kesam i deigen gjør brødet ekstra saftig og godt.

Ingredienser

7 dl hvetemel
1 ss bakepulver
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
3 dl vann
½ dl TINE Meierismør (smeltet)
3 dl Kesam® Mager Naturell
1 dl solsikkekjerner (til formen)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør i vann, smeltet smør og kesam.
    3. Smør formen og strø den med solsikkefrø. Ha i deigen. Strø over solsikkefrø.
    4. Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 1 time, til du kjenner det er gjennomstekt. Hør en hul lyd når du banker fra bunnen. Legg brødet på rist og avkjøl.

Kommentarer

  • annabeth w gretland

    10 måneder siden
    Kan må erstatte noe av melet med sammalt mel? Forslag? Noen som har prøvd?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Har ikke testet dette ut, men prøv og bytt ut 3 dl hvetemel med sammalt mel. Fortell oss gjerne hvordan det gikk, Annabeth :)

      Lykke til og god bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat