Saftig solsikkebrød
Enkel•70 min min
Dette er et bakepulverbrød som er raskt å bake, for det skal ikke heve. Brødet har en deilig smak av solsikkefrø. Kesam i deigen gjør brødet ekstra saftig og godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
7 dlhvetemel
-
1 ssbakepulver
-
2 dlsolsikkekjerner
-
1 tssalt
-
3 dlvann
-
½ dlTINE® Meierismør (smeltet)
-
3 dl
-
1 dlsolsikkekjerner (til formen)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter.
-
2
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør i vann, smeltet smør og kesam.
-
3
Smør formen og strø den med solsikkefrø. Ha i deigen. Strø over solsikkefrø.
-
4
Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 1 time, til du kjenner det er gjennomstekt. Hør en hul lyd når du banker fra bunnen. Legg brødet på rist og avkjøl.