Saftig solsikkebrød

Saftig solsikkebrød

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 70 min
Dette er et bakepulverbrød som er raskt å bake, for det skal ikke heve. Brødet har en deilig smak av solsikkefrø. Kesam i deigen gjør brødet ekstra saftig og godt.

Antall porsjoner

Ingredienser

7 dl hvetemel
1 ss bakepulver
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
3 dl vann
½ dl TINE Meierismør (smeltet)
3 dl Kesam® Mager Naturell
1 dl solsikkekjerner (til formen)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør i vann, smeltet smør og kesam.
    3. Smør formen og strø den med solsikkefrø. Ha i deigen. Strø over solsikkefrø.
    4. Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 1 time, til du kjenner det er gjennomstekt. Hør en hul lyd når du banker fra bunnen. Legg brødet på rist og avkjøl.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marit

    4 år siden
    går det bra å droppe kesam?

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marit, Du kan droppe kesam, men da må du huske å erstatte den med noen dl ekstra med melk eller vann, slik at brøddeigen ikke blir for kompakt :)

      Kommenter  (1)


  • Helen MBK

    4 år siden
    Heilt fantastisk brød! Spiste det første opp uten pålegg og måtte lage enda eitt! :-D Lørdagsgodt. Lagde i brødform. Gjekk heilt fint med lik steiketid.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Helen, Så flott at du likte brødet! Og takk for tips om brødform :)

      Kommenter  (0)


  • .Thomas

    5 år siden
    jeg prøvde oppskriften med brødet i en form, men det ble aldri til å bli ferdig sto til slutt i 2 timer på 200 grader og var like rått og deigete inni og brent utapå hva kan ha vært feil, jeg er ganske sikker på at jeg fulgte oppskriften nøye

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hmmm... det hørtes jo ikke helt bra ut, Thomas! Jeg "ymter meg frempå" ved å si at det KAN høres ut som om du kanskje kan ha brukt feil funksjon på stekeovnen? Brukte du vanlig over- og undervarme da du stekte brødene? Beklager at du ikke ble fornøyd med resultatet!

      Kommenter  (0)


  • Lotta

    6 år siden
    Hvordan er det å lage dette brødet i vanlig brødform? Syns runde brød er litt upraktiske!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Lotta! Det bør gå helt fint å bruke en vanlig avlang brødform til solsikkebrødet. Alternativt kan du bake dem som rundstykker eller brytebrød uten å bruke en brødform, men bare å legge bollene forholdsvis tett inntil hverandre på et vanlig stekebrett med bakepapir. Beklager veldig sent svar til spørsmålet ditt!

      Kommenter  (0)


  • Sarah

    6 år siden
    Super enkelt og kjempe godt! Denne oppskriften er vel verdt å pröve.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Helt enig med deg, Sarah! Takk for en fin tilbakemelding på solsikkebrødet! :)

      Kommenter  (0)


  • Hanna

    7 år siden
    Resultatet ble en brent skorpe med luft under, og en ustekt deig under.

    Kommenter  (2)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Hei! Det var leit å høre. Vår matfaglige ekspert har bakt dette brødet og resultatet ble som bildet viser. Det er viktig å følge fremgangsmåten: "200 °C i form i nedre del av ovnen i ca. 1 time". Kanskje det kan være noe med ovnen din? I nedre del av ovnen ved den temperaturen skal det ikke bli mørk skorpe. Lykke til neste gang og ha en riktig god helg!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat