Pitabrød

Pitabrød

48
 • Enkel
 • 30 min
Hvorfor kjøpe pitabrød når du enkelt kan lage dem hjemme på ditt eget kjøkken? Pitabrød trenger ikke heve lenge og skal stekes i svært varm ovn slik at brødene blåser opp og danner en lomme. Lommen kan du fylle med salat, kylling, falafal, kebab, laks, ja - nesten alt mulig rart! Hjemmelagde pitabrød passer også fint å servere som kuvertbrød ved siden av salater eller supper.

Ingredienser

Hjemmebakte pitabrød

25 g gjær
2 ½ dl Tinemelk® skummet Fettfri
1 ts salt
1 ss TINE Meierismør
400 g hvetemel

Slik gjør du det

  1. Forhåndsvarm stekeovnen til 275 ºC og finn fram et stekebrett kledd med bakepapir
  2. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37ºC). Rør gjæren ut i lunken væske. Bland melkeblandingen sammen med de øvrige ingrediensene. Elt deigen godt, dekk den med et håndkle eller plast og la den hvile i 10 minutter.
  3. Del deigen i åtte jevnstore emner, som du kjevler til flate, runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg pitabrødene på stekebrettet og stek dem midt i ovnen i 7 - 8 minutter.
  4. Avkjøl pitabrødene på rist. Skjær et snitt i brødene før servering.
Tips!

#1: Du kan fint bruke rester av rømme, creme fraiche eller kesam som væske i deigen til pitabrødene. Pitabrødene kan også lages med vann i stedet for melk.

#2: Grove pitabrød får du ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Kommentarer

 • Carina

  1 år siden
  Tips til hvordan lommen kan bli tykkere? Våre får lomme, men den er så tynn at den revner lett... Følger oppskriften. Men bruker helmelk istedet for skummet.

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Carina,

   Kanskje du kan prøve å kjevle de litt mindre slik at de ikke blir like flate og se om det hjelper? Lykke til :)

    (0)


 • Karl

  3 år siden
  Første gang vart brødene litt flate med ei tynn "luftlomme" på toppen. Andre gongen forma eg brødene ved å klemme ut emnene med tommel pekefinger slik at brødene ble ganske kompakte i midten. Då vart dei perfekte ballonger av deig. :)

   (5)


 • Sigbjorn

  3 år siden
  Når jeg har prøver dette så fungerer det delvis, men lomma i pitabrødet blir litt gal. Det vil si det blir en lomme, men den blir syltynn på den ene siden og all deigen forblir på den andre sida, noe som gjør at den spjærer veldig enkelt og ikke blir noe særlig bra å bruke. Noen tips til hva dette kan komme av?

   (3)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Sigbjørn, Neste gang så anbefaler jeg deg å hvile deigen i ti minutter til og se om det hjelper. Lykke til :)

    (0)

  • Charlotte

   3 år siden
   Jeg fikk samme problem. Lot deigen heve i 10 minutter, men neste gang skal jeg prøve 20 min og se om det hjelper. Uansett ble det er kjempe godt slutt resultat! :)

    (0)


 • Arvid

  4 år siden
  Problemet med oppskrifter fra Tine eller sponset av Tine meierier er at det skal på død og liv melk og smør opp i alt mulig. Hva har melk og smør å gjøre i pitabrød? I tradisjonelt pitabrød brukes olje og vann!

   (7)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Arvid, Det finnes mange hundre, ja kanskje tusen forskjellige oppskrifter på Pitabrød. I mange deler av Tyrkia brukte/bruker de både melk og andre meieriprodukter i brødene, så det er ikke riktig som du skriver. Når det er sagt så er det ingen som blir overrasket over at vi bruker melk og smør i oppskrifter vi har utviklet til vår egen oppskriftsdatabase. Du står selvsagt helt fritt til å velge andre nettsider for inspirasjon, dersom du føler for det. Ha en fin påske ;)

    (2)


 • madeleine kim Bernhardsen

  4 år siden
  er det mulig å bytte ut gjør med bakepulver, og hvor mye hvis det går ann??

   (2)


 • Ingunn

  4 år siden
  Hvor mye koster ingrediensene til sammen?

   (16)

  • Hilsen kokkene fra Melkerampa

   4 år siden
   Hei Ingunn, Hva råvarene koster kommer helt ann på hvilken dagligvarebutikk du handler i og hvilken merke du velger å kjøpe i butikken. Så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med det :)

    (9)


 • Birgitte

  5 år siden
  Hei. Baker stort sett med speltmel for tiden. Noen som vet om resultatet blir like bra da?

   (25)

  • Hilsen kokkene fra Melkerampa

   5 år siden
   Hei Birgitte, Speltmel har en litt annen fordeling av enzymer enn hvetemel, så det trenger ikke å eltes like lenge som hvetemel. Bortsett fra det så kan du gjerne bruke speltmel istedenfor hvetemel :)

    (4)


 • Hilde

  5 år siden
  dersom jeg bruker tørrgjær, skal da det tørre blandes sammen først og det våte helles oppi? eller skal man fortsatt ta gjæren oppi melka?

   (1)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Det er riktig Hilde. Bland tørrgjær med mel og salt :) God baking!

    (1)

   • Helge J

    3 år siden
    Gjær og salt er ikke "venner". Jeg blander vann,gjær,olje +litt sukker og lar det stå til gjæren "våkner". Kan også ha litt hvetemel i blandingen,så får den en god start :-)

     (2)


 • Tove

  5 år siden
  Hei. Jeg synes det er lite mel i forhold til væske i oppskriften. Det er det ofte. Det er ikke noe problem å tilsette mer, selvfølgelig :-) Bare nevner det.

   (1)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Tove, Takk for tilbakemeldingen:) Heldigvis er det bedre at det er litt for lite enn for mye ;) Jeg skal teste oppskriften på nytt og gjøre eventuelle justeringer.

    (0)

  • Julie

   5 år siden
   Helt enig. Tror jeg nesten brukte 200 g mer enn oppskriften sier. Neste gang jeg lager disse (for de var veldig gode), så bruker jeg nok 500 g med en gang.

    (0)

   • Hilsen kokkene fra Melkerampa

    5 år siden
    Hei Julie, For et saftig og holdbart pitabrød, er det vanlig med 75% væske i forhold til hvetemel. Dersom man foretrekker en fastere deig, er det bare å tilsette litt mer hvetemel :)

     (2)

    • Julie

     4 år siden
     Jeg liker ikke å bruke for mye mel selv. Problemet var at det faktisk ikke gikk ann å jobbe med deigen i det hele tatt før jeg hadde lagt til så mye. Det var bare kliss. Har det noe med at jeg bruker speltmel?

      (0)

     • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei igjen Julie, Da har vi funnet årsaken. Enkelte speltmelstyper har en annen utmalingsgrad og inneholder mer vann enn hvetemel. Dette fører til at melet ikke suger til seg like mye væske, og da blir deigen mer "klissete"

       (0)

      • Carina

       4 år siden
       Jeg opplever det samme med vanlig hvetemel.

        (0)

       • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

        4 år siden
        Hei Carina, Vi endrer mengden melk i oppskriften til 2,5 dl melk, da skal deigen bli passe fast :) Takk for tilbakemeldingen!

         (0)


 • Anonym

  5 år siden
  Hvis jeg fryser det ned, skal jeg tine dem først og så varme dem eller bare varme dem i ovenen ?

   (2)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei du, Hiv dem rett fra fryseren og inn i ovnen. Varm dem kjapt på 150 grader, så blir pitabrødene gode :)

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat