Pitabrød
Enkel•30 min min
Hvorfor kjøpe pitabrød når du enkelt kan lage dem hjemme på ditt eget kjøkken? Pitabrød trenger ikke heve lenge og skal stekes i svært varm ovn slik at brødene blåser opp og danner en lomme. Lommen kan du fylle med salat, kylling, falafal, kebab, laks, ja - nesten alt mulig rart! Hjemmelagde pitabrød passer også fint å servere som kuvertbrød ved siden av salater eller supper.
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmebakte pitabrød
-
25 ggjær
-
2 ½ dl
-
1 tssalt
-
1 ss
-
400 ghvetemel
Slik gjør du det
-
1
Forhåndsvarm stekeovnen til 275 ºC og finn fram et stekebrett kledd med bakepapir
-
2
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37ºC). Rør gjæren ut i lunken væske. Bland melkeblandingen sammen med de øvrige ingrediensene. Elt deigen godt, dekk den med et håndkle eller plast og la den hvile i 10 minutter.
-
3
Del deigen i åtte jevnstore emner, som du kjevler til flate, runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg pitabrødene på stekebrettet og stek dem midt i ovnen i 7 - 8 minutter.
-
4
Avkjøl pitabrødene på rist. Skjær et snitt i brødene før servering.