Olympiske Gudbrandsdøler

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.

Antall stykker

18

Ingredienser

50 gTINE Meierismør
5 dlTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
150 gTINE Gudbrandsdalsost Original
50 ggjær
½ tssalt
6 dlsammalt hvete, fin
8 dlhvetemel
75 ggrovhakkede valnøtter

Pynt og pensling:

1 stksammenvispet egg
littgrovt mel

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Ha i brunost. Rør til en jevn blanding som er ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
    2. Ha i salt, sammalt hvete og så mye siktet hvetemel at deigen blir passe fast og "slipper" bollen.
    3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn hakkede valnøtter.
    4. Del deigen i ca. 18 emner. Trill jevne rundstykker og sett dem på bakepapir på stekeplaten. Etterhev under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.
    5. Sett stekeovnen på 230 °C.
    6. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss på litt grovt mel. Stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Smaker ekstra godt hvis de serveres med smør og ost på.

Kommentarer

  Legg til kommentar