Olympiske Gudbrandsdøler

Olympiske Gudbrandsdøler

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 90 min
Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
150 g TINE Gudbrandsdalsost Original
50 g gjær
½ ts salt
6 dl sammalt hvete, fin
8 dl hvetemel
75 g grovhakkede valnøtter

Pynt og pensling:

1 stk sammenvispet egg
½ dl sammalt hvete, grov

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Ha i brunost. Rør til en jevn blanding som er ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
    2. Ha i salt, sammalt hvete og så mye siktet hvetemel at deigen blir passe fast og "slipper" bollen.
    3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn hakkede valnøtter.
    4. Del deigen i ca. 18 emner. Trill jevne rundstykker og sett dem på bakepapir på stekeplaten. Etterhev under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.
    5. Sett stekeovnen på 230 °C.
    6. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss på litt grovt mel. Stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Smaker ekstra godt hvis de serveres med smør og ost på.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Markus

    2 måneder siden
    Hei det er veldi godt jeg ambefaler at man blir syk de er virkliheten

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat