Lyse horn med valmuefrø

Lyse horn med valmuefrø

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 105 min
Nystekte horn er godt til ost og all annen julemat. Hornene kan bakes i god til før jul, og legges i fryseren. Etter et par minutter i stekeovnen, smaker de som nystekte. Av denne oppskriften får du 16 horn.

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g gjær
25 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
1 stk egg
2 ss sukker
½ ts salt
½ kg hvetemel
1 stk egg til pensling
1 ss valmuefrø til pynt

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i egg, sukker, salt og hvetemel, og la maskinen gå i 10-15 minutter. Deigen blir ekstra fin hvis den eltes lenge. Dersom du ikke har maskin, elter du for hånd.
    2. Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted. Deigen skal bli dobbelt så stor. Det tar ca 40 minutter.
    3. Ta den ferdighevede deigen på bakebordet og del i to. Dryss på litt mel og kjevle hver del til de er flate kaker, som en stor pizza. Skjær hver leiv i 8 «pizzastykker».
    4. Dekk en langpanne med bakepapir. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på langpannen. Dekk hornene med plast eller rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted. De skal bli dobbelt så store. Mens hornene hever, setter du stekeovnen på 225 °C.
    5. Pisk egget lett sammen, og pensle hornene forsiktig med sammenpisket egg. Dryss valmuefrø på toppen og stek hornene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Hvis du ønsker litt grovere horn, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete (fin eller grov).

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bruneper

    9 måneder siden
    Altfor lite mel....... Måtte ha i nesten 5 dl ekstra

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Per, Vi har nå testbaket oppskriften og det er ikke for mye mel i denne oppskriften. Det er vanskelig for oss å si hva som har skjedd galt her, men vi håper du prøver igjen. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Siv

    2 år siden
    Lurte på om det går like fint å pensle de med melk om en et tom for egg? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Siv, Du kan godt bruke melk, vann eller olje som erstatning for egg til pensling :) Lykke til og god bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    3 år siden
    Kan jeg bruke tørrgjær, margarin og lettmelk, i stedet for fersk gjær, meierismør og helmelk?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristin, Det kan du gjøre, men det vil påvirke smaken. I tillegg vil deigen bruke litt lengre tid før den starter å heve. Lykke til :)

      Kommenter  (1)

      • Inger Marie Finne

        2 år siden
        Hvor mange horn blir det av denne oppskriften?

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Inger, Av denne oppskriften får du ca 16 horn :) God Bakst!

          Kommenter  (0)


  • Julie

    3 år siden
    Bare pass på imens de steker, mine ble ekstremt mørkebrune på 7min. Kan være fordi det var en helt ny ovn kanskje:)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julie, Ja, det kan være stor forskjell mellom ovnene. Men jeg mistenker at du kanskje stekte de på varmluft? Når jeg baker så bruker jeg aldri varmluftsfunksjonen men kun over- og undervarme. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Ellen

    4 år siden
    Disse hornene er kjempegode og luftige! En favoritt!

    Kommenter  (12)

    • Svanhild iren

      2 måneder siden
      Denne oppskriften var super ??

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat