Lavkarbobrød

Lavkarbobrød

12
  • Enkel
  • 65 min
Lavkarbo er populært blant mange og her får du oppskrift på lavkarbobrød. Bruk helst linfrø som er knuste, for da får kroppen lettere tilgang på oljen i frøene.

Ingredienser

6 stk egg
1 ½ dl TINE Seterrømme
6 dl havrekli
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
4 ss linfrø (helst knuste)
1 ½ ts bakepulver
1 ts salt
3 ss rapsolje

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Du trenger en smurt brødform, som er kledd med bakepapir.
    2. Pisk eggene sammen først og bland inn resten av ingrediensene. Hell i brødformen.
    3. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 55 minutter.
    4. Avkjøl på rist. Brødet har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskapet.
Tips

Dersom du går på diett, ikke glem å sørge for å ha et sunt og variert kosthold som sikrer deg tilstrekkelig med vitaminer, mineraler og fiber.

Kommentarer

  • Magne Sægrov

    1 år siden
    Solsikkekjerner inneholder ekstremt mye omega 6 som øker betennelsen i kroppen og derfor har negativ helseeffekt.
    Bør ikke brukes i mat for mennesker.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Magne,

      Omega 6 er en av to essensielle fettsyrer, hvor omega-3 er den andre. At disse fettsyrene er essensielle vil si at kroppen ikke kan produsere dem selv, men må få dem tilført via kosten. Helsedirektoratet anbefaler at de essensielle fettsyrene bidrar med minst 3 prosent av energiinntaket vårt.

      Det går fint å spise brød og kornblandinger med litt solsikkekjerner. En fin huskeregel kan være å spise litt av alt og ikke for mye av noe.

       (5)


Det er mye kjærlighet i god mat