Lavkarbobrød

Lavkarbobrød

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 65 min
Lavkarbo er populært blant mange og her får du oppskrift på lavkarbobrød. Bruk helst linfrø som er knuste, for da får kroppen lettere tilgang på oljen i frøene.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk egg
1 ½ dl TINE Seterrømme
6 dl havrekli
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
4 ss linfrø (helst knuste)
1 ½ ts bakepulver
1 ts salt
3 ss rapsolje

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Du trenger en smurt brødform, som er kledd med bakepapir.
    2. Pisk eggene sammen først og bland inn resten av ingrediensene. Hell i brødformen.
    3. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 55 minutter.
    4. Avkjøl på rist. Brødet har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskapet.
Tips!

Dersom du går på diett, ikke glem å sørge for å ha et sunt og variert kosthold som sikrer deg tilstrekkelig med vitaminer, mineraler og fiber.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Magne Sægrov

    3 måneder siden
    Solsikkekjerner inneholder ekstremt mye omega 6 som øker betennelsen i kroppen og derfor har negativ helseeffekt.
    Bør ikke brukes i mat for mennesker.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Magne,

      Omega 6 er en av to essensielle fettsyrer, hvor omega-3 er den andre. At disse fettsyrene er essensielle vil si at kroppen ikke kan produsere dem selv, men må få dem tilført via kosten. Helsedirektoratet anbefaler at de essensielle fettsyrene bidrar med minst 3 prosent av energiinntaket vårt.

      Det går fint å spise brød og kornblandinger med litt solsikkekjerner. En fin huskeregel kan være å spise litt av alt og ikke for mye av noe.

      Kommenter  (0)


  • Randi Elisabeth

    3 år siden
    Dette er ikke mye lavkarbo😳 Bare havreklien gir ca 150 kh 😟 Totalen blir at hver skive er på ca 10 kh, alt for høyt😱😟

    Kommenter  (0)


  • Gøril Sandbugt

    4 år siden
    Hvor mange karbohydrater er det I dette brødet pr. 100 g?

    Kommenter  (34)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Våre oppskrifter er dessverre ikke næringsberegnet, men Matvaretabellen (http://www.matvaretabellen.no/) er et godt verktøy for beregninger av energi.

      Kommenter  (11)


  • Marie

    4 år siden
    Hva er den siste ingrediensen står bare 3 ss men ikke av hva?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Marie, Det er rapsolje. Jeg har rettet opp i oppskriften, takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen :)

      Kommenter  (0)


  • Vigdis

    4 år siden
    Takk for en super oppskrift! Enkel, sunn og god!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så bra at oppskriften falt i smak!

      Kommenter  (0)


  • Manja

    5 år siden
    Hvor stor skal formen være? Har så mange forskjellige brødformer...

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Manja. Du kan bruke en brødform som rommer mellom 1-1,5 l til dette gode lavkarbobrødet. Lykke til med baksten!

      Kommenter  (0)


  • Toril

    5 år siden
    Lavkarbobrød med HAVREkli?!?!? Det er jo masse karbo i det..! Hva med å bytte til hvetekli, det er jo mye karbo i det også, men vesentlig mindre i hvete enn i havre..

    Kommenter  (43)


Det er mye kjærlighet i god mat