
Helsebrød
Dette brødet baker du over to dager. Det gjør at det blir ekstra saftig. Helsebrød er stappfullt av fiber og metter godt og lenge.

Ingredienser
Porsjoner
3
Dag 1:
Dag 2:
Slik gjør du
- 1
Grovhakk aprikosene. Bland i en bolle med resten av de tørre ingrediensene.
- 2
Kok opp vannet og hell det over blandingen i bollen. Rør om og dekk med et håndkle. Sett dette på kjøkkenbenken natten over, slik at deigen får svelle.
Dag 2:
- 3
Du trenger en langpanne som måler 22 x 32 cm. Oppskriften gir tre brød. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 4
Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i fingervarmt vann. Rør til gjæren er oppløst.
- 5
Vend i grynblandingen fra første dag og deretter smør, honning og salt.
- 6
Bland i fullkornmel og siktet mel og arbeid deigen smidig. Tilsett grovhakkede nøtter mot slutten og elt deigen godt. Sett den til heving i ca. 30 minutter.
- 7
Ta deigen opp på bakebordet og kan den lett med litt mel. Del den i tre store biter. Form til brød og legg i godt smurt langpanne.
- 8
Pensle med smør mellom brødene slik at det er lett å ta dem fra hverandre når de er stekte. Pensle overflaten med litt vann og strø på linfrø og gryn. Sett brødene til heving i 20 - 30 minutter.
- 9
Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40 - 45 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Brødene egner seg godt til frysing.