Gulrotbrød

Gulrotbrød

44
 • Enkel
 • 80 min
Saftig og godt brød med gulrot og solsikkekjerner. Brødet holder seg saftig lenge og smaker godt i nistepakken. Nybakt med brunost og smør er det en delikatesse.

Ingredienser

1 pakke gjær
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
2 ts salt
2 stk gulrøtter (finrevet)
12 dl grovbakstmel

Pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
2 ss solsikkekjerner

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i bakebollen og varm melken til den er lunken (37°C). Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett det øvrige, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Arbeid kraftig slik at den kjennes smidig og god.
  2. Hev deigen under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på melet bord og del den i to emner. Form dem til brød. Legg dem på bakepapir på stekeplate, dekk til og la dem heve ca. 20 minutter.
  3. Pensle med egg og strø på solsikkekjerner og eventuelt litt urtesalt. Stek brødene i 15 – 20 minutter på 225 °C. Avkjøl på rist. Brødene egner seg godt for frysing.
Tips

Du kan også bytte ut solsikkekjernene med sesamfrø.

Kommentarer

 • Marianne

  8 dager siden
  Hei! Prøvde nettopp denne oppskriften, og brødene ble gode på smak - men flate.. Viss en velger å bruke brødformer, utgjør det noe forskjell på steketid?

   (0)

  • Celine , Kundeservice

   5 dager siden
   Det kan hende at du har hevet brødet for lenge og at dette er grunnen til at det blir flatt. Ideelt sett skal brødet i ovnen med en gang det slutter å vokse, selv om dette kan være vanskelig å vurdere. Prøv å heve det litt mindre neste gang og se om du får mer høyde da!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat