Grovt brød med Kesam

Grovt brød med Kesam®

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 160 min
  • 45 min
Med Kesam® i brøddeigen får du saftige og gode brød med mindre fett. Dessuten holder brødene seg ferske og gode lenger.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Brødformer
50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 ½ ts salt
3 ss olje
300 g Kesam® Original (1 beger)
50 g linfrø
50 g hvetekli
50 g hvetekim
100 g sammalt rug, fin
200 g sammalt hvete, fin
500 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett Kesam®, linfrø, hvetekli, hvetekim, sammalt rug fin, sammalt hvete fin, salt, olje og mesteparten av hvetemelet.
      Tips!

      Du kan fint bruke TINE Kesam® Mager i stedet for Original

    2. Elt deigen i ca 8 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt bløt.
      Tips!

      Brødene blir luftigere dersom du har en lett bløt deig. Er den for bløt, kan du tilsette litt og litt hvetemel.

    3. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det vil ta en times tid.
    4. Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.
    5. Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter.
    6. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter.
Tips!

Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Margit

    12 måneder siden
    Hei har bakt brødet og det smakte godt. Men vil tredoble oppskriften for å få 6 brød. Må jeg da bruke 3 beger med kesam?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Margit,

      Du skal bruke 3 beger kesam, men alltid se det an når man dobler eller mer. juster litt på ingrediensene slik at du får en perfekt deig :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Lill

    2 år siden
    Hei, er det tørrgjær eller fersk gjær som skal brukes? I oppskrift står det bare gjær

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Lill, Du velger selv hvilken gjær du bruker. Vi bruke 50 gram fersk gjær og det tilsvarer en pose med tørrgjær. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Tina

    2 år siden
    Hei! Jeg har ikke brødformer, så går det greit om jeg bare legger brødene på en lang-panne?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Tina, Det skal gå helt fint :) Lykke til!

      Kommenter  (2)


  • Anne Birgit Gran Lindaas

    2 år siden
    Brødet ble kjempegodt:)! Brukte mager kesam med godt resultat og 1 ss ekstra med olje. Dette skal jeg bake flere ganger??!

    Kommenter  (2)


  • Beate

    3 år siden
    Går det an å bruke mager kesam i denne oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Beate, Du kan helt fint bruke den magre Kesamen i grovbrødet. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Katharina

    3 år siden
    Hvor mange kcal er det i dette brødet?

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Katharina, Vi har ikke næringsverdien i våre oppskrifter, men jeg garanterer deg at det smaker godt :)

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat