Håndkle og blad
Grovt brød med Kesam
(110110)

Grovt brød med Kesam®

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med Kesam® i brøddeigen får du saftige og gode brød med mindre fett. Dessuten holder brødene seg ferske og gode lenger.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Utstyr

Brødformer
50 ggjær
5 dllunkent vann
1 ½ tssalt
3 ssolje
300 gKesam® Original (1 beger)
50 glinfrø
50 ghvetekli
50 ghvetekim
100 gsammalt rug, fin
200 gsammalt hvete, fin
500 ghvetemel
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett Kesam®, linfrø, hvetekli, hvetekim, sammalt rug fin, sammalt hvete fin, salt, olje og mesteparten av hvetemelet.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan fint bruke TINE Kesam® Mager i stedet for Original

    2. Elt deigen i ca 8 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt bløt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Brødene blir luftigere dersom du har en lett bløt deig. Er den for bløt, kan du tilsette litt og litt hvetemel.

    3. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det vil ta en times tid.
    4. Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.
    5. Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter.
    6. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter.
Blått hjerte
Tips!

Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat