Grovt brød med Kesam®

(107)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med Kesam® i brøddeigen får du saftige og gode brød med mindre fett. Dessuten holder brødene seg ferske og gode lenger.

Antall porsjoner

2

Utstyr

Brødformer

Ingredienser

50 ggjær
5 dllunkent vann
1 ½ tssalt
3 ssolje
300 gKesam® Original (1 beger)
50 glinfrø
50 ghvetekli
50 ghvetekim
100 gsammalt rug, fin
200 gsammalt hvete, fin
500 ghvetemel

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett Kesam®, linfrø, hvetekli, hvetekim, sammalt rug fin, sammalt hvete fin, salt, olje og mesteparten av hvetemelet.

      Tips:

      Du kan fint bruke TINE Kesam® Mager i stedet for Original

    2. Elt deigen i ca 8 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt bløt.

      Tips:

      Brødene blir luftigere dersom du har en lett bløt deig. Er den for bløt, kan du tilsette litt og litt hvetemel.

    3. Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det vil ta en times tid.
    4. Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.
    5. Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter.
    6. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter.

Tips:

Skjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.

Kommentarer

  Legg til kommentar