
Grovt brød med Kesam®
Enkel•160 min45 min
Med Kesam® i brøddeigen får du saftige og gode brød som metter. Dessuten holder brødene seg ferske og gode lenger.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
5 dllunkent vann
-
1 ½ tssalt
-
3 ssolje
-
300 gKesam® Naturell (1 beger)
-
50 glinfrø
-
50 ghvetekli
-
50 ghvetekim
-
100 gsammalt rug, fin
-
200 gsammalt hvete, fin
-
500 ghvetemel
Slik gjør du det
-
1
Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett Kesam®, linfrø, hvetekli, hvetekim, sammalt rug fin, sammalt hvete fin, salt, olje og mesteparten av hvetemelet.
Tips
Du kan fint bruke TINE Kesam® Mager i stedet for Original
-
2
Elt deigen i ca 8 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt bløt.
Tips
Brødene blir luftigere dersom du har en lett bløt deig. Er den for bløt, kan du tilsette litt og litt hvetemel.
-
3
Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det vil ta en times tid.
-
4
Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.
-
5
Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter.
-
6
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter.