Glutenfritt bondebrød

Glutenfritt bondebrød

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 85 min
Dette blir et stort, saftig og godt matbrød. Og det er glutenfritt! Du kan også bake ut deigen til to mindre brød. Da må du korte ned steketiden til 20 - 25 minutter.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g gjær
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett (evt. vann)
1 dl glutenfrie havregryn (evt. boghveteflak)
1 ss fiberhusk
1 ss fennikel (evt. koriander)
1 ts salt
1 dl Kesam® Original
1 dl rosiner
1 ⅒ l glutenfritt mel (ca. 660 - 720 gram)

Pensling og pynt:

1 stk egg
2 ss solsikkekjerner

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en godt smurt bakeform, ca. 1 1/2 liter.
    2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melken og la den bli fingervarm (37 °C). Hell deigvæsken over gjæren og rør den ut. Tilsett havregryn (evt. boghveteflak) og fiberhusk. Rør om og la blandingen svelle i 10 minutter.
    3. Tilsett fennikel, salt og kesam og halvparten av melblandingen. Arbeid deigen godt i en maskin. Tilsett resten av melet i omganger, men gjem litt til utbaking og fortsett å elte deigen til den blir glatt og smidig.
    4. Fordel deigen i bakeformen. La deigen heve tildekket med et rent håndkle, ca. 30 minutter.
    5. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Skjær brødet opp i skiver og frys ned. Da er det lett å ta opp de skivene du skal ha og brødet holder seg bedre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kalo

    9 måneder siden
    Hei!
    Hvilket glutenfritt mel har dere brukt? Det er ganske mange å velge mellom og alle har sine helt unike egenskaper, smak og innhold. Har dere bruk en ferdig mix eller blandet selv?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Kalo,

      Anbefaler det glutenfrie melet til semper til bakst :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Julianne

    3 år siden
    Hei! Kan man droppe fennikel eller koriander? Hvilket glutenfritt mel anbefaler dere? (Jyttemel, semper, glutenfri melblanding osv.)

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julianne, Du kan selvsagt droppe krydderet, dersom du ønsker det. Det finnes utrolig mange ulike glutenfrie melerstatninger og jeg har ikke bakt med alle, så her må du nesten bare prøve deg litt frem :)

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat