Fransk valnøttbrød
Middels•45 min min
Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dl
-
1 pakkegjær (50 gram)
-
½ dlTINE® Meierismør (smeltet)
-
2 tssalt
-
100 gvalnøtter
-
4 dlsiktet rugmel
-
4 dlsammalt rug, fin
-
6 dlhvetemel (ca.)
Slik gjør du det
-
1
Varm melken i en liten kjele til den er lunken.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
-
3
La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
-
4
Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
-
5
Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.
-
6
Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.