Fransk valnøttbrød

Fransk valnøttbrød

2
21
Middels45 min
Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm melken i en liten kjele til den er lunken.

  2. 2

    Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.

  3. 3

    La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.

  4. 4

    Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.

  5. 5

    Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.

  6. 6

    Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.

Tips

Du kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.

Del denne oppskriften: