Fransk valnøttbrød

Fransk valnøttbrød

Kommentarer 2
  • Middels
  • 45 min
Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl Tinemelk® Fettfri skummet melk
1 pakke gjær (50 gram)
½ dl TINE Meierismør (smeltet)
2 ts salt
100 g valnøtter
4 dl siktet rugmel
4 dl sammalt rug, fin
6 dl hvetemel (ca.)

Slik gjør du det

    1. Varm melken i en liten kjele til den er lunken.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
    3. La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
    4. Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
    5. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.
    6. Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.
Tips!

Du kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nina

    5 år siden
    Lunkent vann - det skal jo melk og smør i oppskriften… stekeovnen burde man vel heller ikke sette på før man lager brød som skal heve i 1,5 time? :)

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Det har du helt rett i. Vi skal gå igjennom oppskriften og rette opp den. Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat