Fransk valnøttbrød

(18)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.

Antall porsjoner

8

Ingredienser

5 dlTinemelk® Fettfri skummet melk
1 pakkegjær (50 gram)
½ dlTINE Meierismør (smeltet)
2 tssalt
100 gvalnøtter
4 dlsiktet rugmel
4 dlsammalt rug, fin
6 dlhvetemel (ca.)
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Varm melken i en liten kjele til den er lunken.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
    3. La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
    4. Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
    5. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.
    6. Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.

Tips:

Du kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.

Kommentarer

  Legg til kommentar