Fine horn med brie og bringebær

Fine horn med brie og bringebær

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
  • 10 min
Oppskrift på deilige fine horn fylt med bringebær og brie. Perfekt til helgefrokosten eller til kaffen når du har gjester.

Antall stykker

Ingredienser

60 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
25 g fersk gjær
400 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
1 stk egg til pensling
250 g Brie Le Rustique
12 stk bringebær
1 ss valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
    2. Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
    3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
    5. Fyll hornene med 250 g brie og 12 bringebær. Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn.
    6. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
    7. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med 1 ss valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Server med ekstra bær hvis du har til overs. Avkjøl på rist.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat