Håndkle og blad
Fine horn med brie og bringebær
(00)

Fine horn med brie og bringebær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på deilige fine horn fylt med bringebær og brie. Perfekt til helgefrokosten eller til kaffen når du har gjester.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

12
60 gTINE Meierismør
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
25 gfersk gjær
400 ghvetemel
1 sssukker
1 tssalt
1 stkegg til pensling
250 gBrie Le Rustique
12 stkbringebær
1 ssvalmuefrø
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
    2. Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
    3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
    5. Fyll hornene med 250 g brie og 12 bringebær. Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn.
    6. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
    7. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med 1 ss valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Server med ekstra bær hvis du har til overs. Avkjøl på rist.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat