Brytebrød med Cottage Cheese

Brytebrød med Cottage Cheese

25
148
Enkel120 min
Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett på denne måten. Cottage cheese gir det lille ekstra. De er nydelige til frokost eller som tilbehør til en suppe eller salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til pensling og dryss:

  • 1 stk
    sammenvispet egg
  • 2 ss
    valmuefrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør deretter i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.

  3. 3

    Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.

  4. 4

    Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl.

Tips

Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø, for eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her eller krydderurter.

Del denne oppskriften: