Brytebrød med Cottage Cheese

Brytebrød med Cottage Cheese

25
  • Enkel
  • 120 min
Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett på denne måten. Cottage cheese gir det lille ekstra. De er nydelige til frokost eller som tilbehør til en suppe eller salat.

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett (ca)
25 g gjær
200 g TINE Cottage Cheese Original
1 ts salt
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl hvetemel (ca)

Til pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
2 ss valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør deretter i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
    3. Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
    4. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl.
Tips

Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø, for eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her eller krydderurter.

Kommentarer

  • Ida

    1 måneder siden
    Kjempe gode 👌😊

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat