Brytebrød med Cottage Cheese

(111)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett på denne måten. Cottage cheese gir det lille ekstra. De er nydelige til frokost eller som tilbehør til en suppe eller salat.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 ssTINE Meierismør
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett (ca)
25 ggjær
200 gTINE Cottage Cheese Original
1 tssalt
5 dlsammalt hvete, grov
5 dlhvetemel (ca)

Til pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
2 ssvalmuefrø
 Les kommentarer (24) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør deretter i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
    3. Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
    4. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl.

Tips:

Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø, for eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her eller krydderurter.

Kommentarer

  Legg til kommentar