Brytebrød med Cottage Cheese

Brytebrød med Cottage Cheese

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 120 min
Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett på denne måten. Cottage cheese gir det lille ekstra. De er nydelige til frokost eller som tilbehør til en suppe eller salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ss TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett (ca)
25 g gjær
200 g TINE Cottage Cheese Original
1 ts salt
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl hvetemel (ca)

Til pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
2 ss valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør deretter i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
    3. Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
    4. Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl.
Tips!

Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø, for eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her eller krydderurter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jessica Danka Kristoffersen

    1 år siden
    Hei Lurer på hvor mange Kcal ( kalorier ) det er sånn ca. Per bolle?

    Kommenter  (0)


  • Jessica Danka Kristoffersen

    1 år siden
    Hei Brødet ble kjempegodt, men lurer på hvor mange Kcal ( kalorier) det er i hver bolle ca

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Hei Jessica! Det har vi ikke regnet ut, men her er en nettside som kan hjelper deg :) https://www.kostholdsplanleggeren.no/

      Kommenter  (0)


  • Guro

    2 år siden
    Blandingen med smeltet smør og melk blir veldig kald når man har oppi cottage cheese, så jeg varmet det til det ble lunkent på nytt før jeg hadde oppi mel med tørrgjær. Vet ikke om det hadde fungert hvis man ikke gjør det slik? Brødet etterhever i hvert fall nå og deigen var veldig fin å jobbe med! Takk for oppskrift!

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Guro, Du kan, med fordel, la Cottage Cheese romtemperere seg før du baker med den. Da unngår du at blandingen blir for kald :) Tusen takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (1)


  • Lene

    3 år siden
    Disse er veldig populære hos både store og små i familien! Jeg lager denne med lettmelk og bytter ut en del av hvetemelet med havregryn.

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lene, Takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

      Kommenter  (6)


  • Katrine

    3 år siden
    Kan man bruke denne oppskriften til vanlig brød i børdbakemaskin?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Katrine, Det har vi ikke forsøkt noen gang, men det er ingenting som skulle tilsi at det ikke skulle gå. Du må nesten bare prøve deg frem. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Karen

    4 år siden
    Stekes på varmluft eller over og undervarme?

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Karen, Vi baker alltid med over- og undervarme, da varmluftsfunksjonen ofte gir for sterk varme på bakst slik at det blir "ferdig" på utsiden, før det blir ferdig på innsiden. Alle brød er ferdig stekt når de har en kjernetemperatur på 96 grader. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Ragnhild Olsen

    4 år siden
    Savner størrelsen på formene oppskriftene er beregnet på! Dette gjelder ALLE oppskriftene! Bør vøre oppgitt som en del av oppskriften

    Kommenter  (9)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ragnhild, Vi formidler ditt ønske til vår matfaglige redaktør. Takk for innspillet :)

      Kommenter  (0)


  • mia

    4 år siden
    er det tørr eller fersk gjær som skal i oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mia, Fersk gjær er å anbefale, men du kan også bruke tørrgjær. 1 pose er passe - bland det inne i melet :)

      Kommenter  (0)


  • mia

    4 år siden
    går det fint å bytte ut cottage cheese med mager kesam?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mia, Ja, det kan du :) God baking!

      Kommenter  (0)


  • Tista

    5 år siden
    Hei:) Jeg brukte det jeg hadde hjemme, hakkede walnøtter på toppen og havregryn i deigen. Ble kjemperesultat ! Raspede gulrøtter og cottage cheese seff!:)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Tista, Ja, "man tager hvad man haver"! Takk for tilbakemelding og tips!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat