Brytebrød med Cottage Cheese
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ssromtemperert TINE® Meierismør
-
3 dl
-
25 ggjær
-
200 g
-
1 tssalt
-
5 dlsammalt hvete, grov
-
5 dlhvetemel (ca)
Til pensling og dryss
-
1 stksammenvispet egg
-
2 ssvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Varm melken til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør inn mel og salt til alt er samlet til en deig. Tilsett deretter romtemperert smør og elt til deigen er passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Tips
I røren kan du også vende inn 1 dl hakkede aprikoser og 1 dl hasselnøtter for ekstra smak.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
-
3
Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
-
4
Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Topp ferske rundstykker med deilig Østavind®, timian og plommesyltetøy!