
Brytebrød med Cottage Cheese
Enkel•120 min min
Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett på denne måten. Cottage cheese gir det lille ekstra. De er nydelige til frokost eller som tilbehør til en suppe eller salat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ss
-
3 dl
-
25 ggjær
-
200 g
-
1 tssalt
-
5 dlsammalt hvete, grov
-
5 dlhvetemel (ca)
Til pensling og dryss:
-
1 stksammenvispet egg
-
2 ssvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør deretter i melet til alt er samlet til en deig. Deigen skal være passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.
-
3
Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.
-
4
Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl.