Håndkle og blad
Brød med smak av epler og kanel
(1616)

Brød med smak av epler og kanel

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Eple og kanel er en god kombinasjon og smaker nydelig i brødet. Dersom du vil gi bort noe godt og hjemmelaget passer dette brødet også ypperlig som gave.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2
4 dlhavregryn
6 dlKesam® Original
50 ggjær
2 stksyrlige epler
2 sssmeltet TINE Meierismør
3 tssalt
2 tsmalt kanel
2 dlsammalt hvete, grov
8 dlhvetemel
3 dlhasselnøtter
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. "Rist" havregrynene gyllenbrune i en tørr kasserolle eller stekepanne under omrøring. Avkjøl.
  3. Smuldre gjæren i en bolle. Varm Kesam til den er lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Riv eplene grovt på et rivjern og hell i kesam.
  4. Tilsett smør, salt og kanel. Bland i de ristede havregrynene, det sammalte melet og så mye fint hvetemel at deigen blir passe fast og ikke klisset. Arbeid til en smidig deig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 45 minutter.
  5. Ha deigen på et melet bakebord og elt den godt. Del deigen i to like deler og klem dem litt ut. Fordel de hele nøttene på deigbitene og trykk de litt ned i deigen. Form til ovale brød og legg dem på bakepapir på stekeplate.
  6. La de etterheve ca. 20 minutter på et lunt sted. Snitt i de ferdighevede brødene med en spiss kniv. Sett brødene inn i ovnen og stek på nederste rille i stekeovnen i ca. 20 - 25 minutter. Når du banker på undersiden av brødet, skal det være en hul lyd. Da er de ferdigstekte.
Blått hjerte
Tips!

I stedet for TINE Kesam Original kan du gjerne bruke TINE Cottage Cheese.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat