Fikenbrød med valnøtter
Et herlig brød som smaker utmerket til forskjellige typer oster. Den søte fikensmaken i kombinasjon med valnøtt får frem det beste i ostene. Det er koselig å pakke brødet pent inn og gi det bort som gave også.
Middels•2 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 50 g TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 50 g gjær
- 1 ts sukker
- 1.5 ts salt
- 5 dl sammalt hvete, grov
- 8 dl hvetemel
- 100 g valnøtter
- 100 g fiken
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen.
3
Tilsett resten av melkeblandingen sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.
4
Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 - 40 minutter på et lunt sted.
5
Elt så deigen godt, del den i to emner og trill til to pølser som du trykker til flate leiver. Fordel valnøtter og fiken langs midten og brett kantene inn. Trykk godt sammen.
6
Legg brødene, med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
7
Pensle med sammenvispede egg og stek brødene på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
TipsDu kan erstatte fiken med andre typer tørket frukt og/eller velge andre nøttekjerner.