Brød med ost og oliven

Brød med ost og oliven

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
Dette en oppskrift på et fantastisk saftig og smaksrikt brød. Fyll brødet med paprika, ost og oliven. Brødet passer perfekt til suppe. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Denne oppskriften gir to brød. Brødene egner seg for frysing.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
25 g gjær
3 dl sammalt hvete, fin
5 dl hvetemel
½ ts salt
100 g oliven
½ stk rød paprika
125 g Norvegia® Revet
1 stk egg til pensling

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig.
    2. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet, og kjevle ut til et rektangel, 50 x 25 cm. Skjær oliven og paprika i mindre biter. Dryss mesteparten av osten, oliven og finhakket paprika på ca. halve leiven. Rull sammen fra langsiden og form deigen til en krans. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate.
    4. La brødet heve ca. 15 minutter under plast på et lunt sted. Sett stekeovnen på 225 °C. Pisk sammen et egg, og pensle brødet med egget. Strø over resten av osten.
    5. Stek brødet i ca. 25 minutter, og avkjøl på rist.
Tips!

Brødet kan også fylles med krydderurter, soltørkede tomater og hakkede nøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Rachel

    4 år siden
    Dette var et saftig og spennende brød. I steden for paprika hadde jeg i soltørket tomat, og jeg rullet det sammen og delte det i tre.... så blei det til tre luncher og en smaksprøve:)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Rachel, Soltørket tomat i brødene hørtes veldig godt ut, takk for tipset. Hyggelig at du likte oppskriften :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat