Familie samlet ved middagsbordet.

Ti tips til hvordan du reduserer matsvinnet hjemme

Syns du at det er vanskelig å få bukt med matsvinnet hjemme?Her får du ti enkle tips til hvordan du kan kaste mindre mat.

  1. Planlegg innkjøpene dine og bruk handleliste
  2. Rydd i kjøleskapet, så du vet hva du har
  3. Oppbevar maten din riktig. Husk at fisk og kjøtt må ha det kaldere enn for eksempel grønnsaker
  4. Bruk sansene dine. Ikke kast mat selv om den har gått ut på dato før du har sjekket om maten fremdeles er bra
  5. Avkjøl maten raskt og frys eller legg i kjøleskapet det du har til overs
  6. Oppbevar rester i tette bokser
  7. Rester av for eksempel brokkoli eller blomkål kan du bruke i en potetmos eller karbonadedeig.
  8. Frys brød som ikke skal spises neste dag
  9. La torsdag være “restetorsdag”. Bruk opp rester av råvarer og av ferdige retter før du handler ny mat til helgen
  10. Rester fra gårsdagens middag passer ofte å bruke i gratenger eller gryteretter.

Her kan du lese mer om hva tine gjør for å redusere matsvinn.

TINE tilrettelegger for reduksjon av matavfall

TINE er en landets største matleverandører. Som stor produsent av mat er det viktig at vi tar ansvar for å redusere og håndtere eget matsvinn, samt legger til rette for at kunder og forbrukere skal kunne redusere sine mengder matavfall.

Mest mat kastes hjemme

Det samlede matsvinnet i Norge var i 2015 355 000 tonn. I dag står norske husholdninger for 61 prosent av all mat som kastes i landet, noe som tilsvarer 217.800 tonn.