En introduksjon til Ironman

Endelig er triatlonsesongen like om hjørnet! Vi i YT Triatlon Team gleder oss noe vanvittig til årets sesong, hvor vi skal kjempe mot VM-drømmen på Hawaii 2018. På denne bloggen kan du følge oss gjennom opp- og nedturer, men først tenkte vi å gi dere en liten introduksjon til hva triatlon faktisk er. Det kan jo hende det er noen av dere lesere som ikke er like ihuga fans av sykkelsete, badehette og løpesko som oss ;)

Swim_Start_at_Ironman

«Whoever finishes first, We'll call him the Ironman»

Under en sermoni for Waikiki svømmeklubb på Hawaii klarte ikke John Collins – en US Marine offiser – og hans kammerater å bli enige om hvem som var sterkest og mest utholdende av svømmere, syklister og løpere. John foreslo derfor å gjennomføre en konkurranse med 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42,2 km løping for å finne ut hvem som var sterkest. 18. februar 1978 sto 15 deltagere – inkludert Collins – klare på stranden i Waikiki til å legge ut på den første Ironman konkurransen!

 "ANYTHING IS POSSIBLE"

I dag er Ironman en global merkevare med konkurranser over hele verden, og flere hundre tusen triatleter har bevist for seg selv, famille og venner at «anything is possible» - bare du vill nok.

Årlig siden 1978 har VM Ironman 140.6 blitt arrangert på Hawaii. Det kommende halvannet året skal vi i YT triatlon team delta i Ironman konkurranser på det Europeiske kontinentet i et forsøk på å kvalifisere oss for VM 2018! En heftig målsetting når ca. 80.000 deltagere årlig konkurrerer i over 200 Ironman konkurranser på alle verdens kontinenter. Av disse blir bare ca. 2.000 kvalifisert for deltagelse på Hawaii.

Følg oss på veien mot Ironman 70.3 Hawai'i 2018!