Kremostsnacks med TINE Kremgo’® på knekkebrød

TINE Kremgo’® – den gode, friske kremosten

TINE Kremgo’® er den milde og gode smørbare osten som passer til mange anledninger. Mange bruker den som pålegg og til kos, mens andre bruker den i baking og annen matlaging.

TINE Kremgo’® så dagens lys i 1982. Den gang het kremosten "Meierienes Gourmet", og var kjennetegnet av sin friske, milde og gode smak.

Osten ble til på lille Ålgård meieri i Rogaland, men ble på 90-tallet flyttet til vakre Hardanger. I den idylliske bygda Øystese ved Hardangerfjorden, omkranset av fjord og fjell, ligger Hardanger meieri. Fra gårder nær meieriet hentes melken som sikrer at produktet blir så godt som vi kjenner det.

"Meierienes Gourmet" siftet siden navn til "TINE Kremost", og nå heter kremostserien vår TINE Kremgo’® . På tross av navneendringer, har kremostene fortsatt det samme gode innholdet. 

Fremstilling av kremost

Kremost lages ved at en blanding av syrnet melk og fløte gjennomgår en sterk varmebehandling. Deretter skilles ostestoffet fra mysen gjennom en spesiell separeringsteknikk.

Ved produksjon av kremost benyttes det ikke osteløpe, det gjør at kremost er halal. Den sterke varmebehandlingen av melken gjør også at osten ikke forandrer smakskarakter i holdbarhetstiden.

TINE Kremgo’® finnes i naturell form samt i en rekke smaksvarianter der en har tilsatt ulike blandinger av krydder, urter og frukt.