Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

33
  • Middels
  • 200 min
  • 135 min
De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake. Husk at kaken trenger minst 6 timer til avkjøling.

Ingredienser

Bunn

450 g digestive kjeks
150 g TINE Meierismør

Ostefyll

8 pakker TINE Kremgo® Naturell (à 125 gram)
¼ ts salt
4 dl sukker
1 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss sitronsaft
2 ts vaniljeekstrakt
2 stk eggeplommer
6 stk medium store egg

Slik gjør du det

    1. Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn.
    2. Press kjeksmassen godt ned i bunnen og opp langs kanten på en rund springform på minimum 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet 30 minutter.
    3. Sett ovnen på 120 °C. Pisk romtemperert kremost luftig. Tilsett salt og halvparten av sukkeret og pisk til sukkeret er oppløst. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst. Skrap ned langs sidene av bakebollen ved behov, slik at all osten blir til en jevn krem.
    4. Rør inn rømme, sitronsaft og vaniljeekstrakt, og bland godt. Pisk inn eggeplomme. Tilsett så to og to egg. Pisk godt mellom hver gang. Ha røren i formen.
    5. Kle formen utvendig med dobbelt lag aluminiumfolie, sett i en langpanne midt i ovnen og hell på varmt vann til at det når halvveis opp på formen. Stek i ovnen i 2 timer og 15 minutter eller til kaken har satt seg. Kaken skal ikke være flytende, men «dissende" som en pudding.
    6. Fjern aluminiumfolien og avkjøl kaken på rist i 30 minutter. Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskapet til kaken er helt kald, minst 6 timer, men helst over natten.
    7. Skjær langs kanten med en skarp kniv for å løsne formen, og la kaken stå til den når romtemperatur før servering.
      Tips!

      Server gjerne en bringebærcoulis til, som du lager ved å koke 200 g bringebær med 100 g sukker til oppløst, og deretter presse gjennom en sil.

Tips!

Server ostekaken i en kakeboks av papp og spis kaken rett ut av boksen (men helst ikke fra gulvet), så får du en helt autentisk Friends-opplevelse.

Kommentarer

  • Nina

    2 måneder siden
    Kle formen utvendig med alminiumsfolie, skal det være over toppen også, altså at hele kaken er innpakket eller?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hie Nina,

      Du skal kun kle under og opp langs sidene. Lykke til og god matlaging :)

       (0)


  • Kathrine

    3 måneder siden
    Hei, kan jeg bytte ut lettrømme med seterrømme? Liker smaken av den bedre 😊

     (155)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kathrine,

      Du kan fint bruke seterrømme :)

      Lykke til og god bakst!

       (155)


  • Karoline

    4 måneder siden
    Jeg ser at de som har lagt igjen tidligere kommentarer ikke har fått ønsket resultat, og at dere har endret på oppskriften etter tilbakemeldingene. Derfor vil jeg legge til en nyere kommentar: jeg fulgte denne oppskriften Tim punkt og prikke og resultatet ble perfekt! Kaken, smaken og konsistensen var som en drøm!

     (155)


  • Beatriz

    4 måneder siden
    Så morsomt! Hvordan fant dere oppskriften?

     (155)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Beatriz,

      Vi har gjort Research og sett på flere Amerikanske ostekaker for inspirasjon, og prøvd så godt vi kan å nærme oss kaken som blir spist i Friends :)

       (155)


  • Lisa

    9 måneder siden
    Kaka er fortsatt flytende etter 3 timer på rist og 24 timer i kjøleskap. Ble nødt til å sette den i ovnen igjen som resulterte i kornete ost og enda ikke fast konsistens. Det må være noe alvorlig feil med denne oppskriften og det ser man tydelig av de andre kommentarene også. Dere er nødt til å slette oppskriften. Dere kan ikke la den ligge ute slik den er nå når alle reagerer på samme måte.

     (155)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Lisa,



      Vi har nå endret steketiden til 1,5 time og håper du får ett bedre resultat av dette. Vi testbaker oppskriften igjen og vil komme med yttligere forandringer i oppskriften om det er nødvendig :) God bakst!

       (155)


  • Øyvind

    12 måneder siden
    Haha, ja da har både jeg og min Mamma laget denne kaka. Vi har begge samme tilbakemelding, du må fysisk se på kaka at den er ferdig å koagulere ved å ta den ut i 30 minutters intervaller etter passerte 1.30 på 140 celcius. Vi bruker pudding trikset og ser når den rører på seg som en pudding gjør, deretter skal den hvile og etter det i kjøleskapet. Personlig tok det 3 timer og 20 minutter med 140 celcius for en 27 cm form.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Øyvind,

      Så bra at dere begge fik til kaken med å bruke pudding trikset:) Vi har testbakt denne oppskriften og kan ikke finne noe avvik på tiden. God bakst videre!

       (0)


  • Tor-Arne

    1 år siden
    Denne oppskriften var super. Gjorde akurat som oppskriften sa. Hadde ikke noe problemer med at den var for flytende. Men det jeg trur folk gjorde feil var at de brukte vips hene tiden. jeg venda det inn med en slikkepott slik at den luftige kremen ikke datt sammen. Dette var en utrolig digg kake

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Godt å høre at resultatet ble vellykket :-)

       (0)


  • Stig

    1 år siden
    Lagde denne og akkurat som andre kommentarer her, ble den flytende selv etter 24 timer i kjøleskapet. Tempererte kaka, nytt vannbad og satte den inn igjen i ovnen på 180 grader i 45min, da turte jeg ikke mer for å unngå kornete ost. Den ble nå mye fastere og etter nedkjøling var den tilnærmet som den skal være, kunne sikkert ha stått 5-10min mer. Smaken er veldig bra! Neste gang prøver jeg 180 grader i vannbad og etter 1 time følger jeg med de neste 15-20min.

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hei, Stig! Takk for at du deler dette med oss! Gode innspill og tips her :)

       (0)


  • Julie

    2 år siden
    Lagde denne i går, men brukte større form. Og stekte på 135 grader i stede for 120 (pga flere i kommentarfeltet opplevde at den ikke stivna). Den har stått hele natta i kjøleskapet, og er fortsatt veldig rennende. Den har stivna litg i kantene, men ikke midt i.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Julie,

      Når du bruker en større form blir det en større flate som må stivne og det kan ta lenger tid enn det står i oppskriften. Vi skal test bake oppskriften igjen og legge inn eventuelle endringer i oppskriften. Håper kaken ble vellykket og at du fortsetter å bake :) God bakst!

       (0)


  • Karina

    2 år siden
    Jeg fulgte denne oppskriften til punkt og prikke, men den er fortsatt helt flytende. Den har stått i kjøleskapet i snart ett døgn. Enten så må denne kaken steke lengre enn oppgitt, eller så burde man tilsette gelatinplater.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Karina,

      Så leit å høre at kaken ikke ble stiv. Vi vil gjennomføre en test baking av denne og legge inn eventuelle endringer i oppskriften. Vi anbefaler ikke gelatinplater i denne oppskriften. God bakst videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat