Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

36
 • Middels
 • 200 min
 • 135 min
De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake. Husk at kaken trenger minst 6 timer til avkjøling.

Ingredienser

Bunn

450 g digestive kjeks
150 g TINE Meierismør

Ostefyll

8 pakker TINE Kremgo® Naturell (à 125 gram)
¼ ts salt
4 dl sukker
1 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss sitronsaft
2 ts vaniljeekstrakt
2 stk eggeplommer
6 stk medium store egg

Slik gjør du det

  1. Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn.
  2. Press kjeksmassen godt ned i bunnen og opp langs kanten på en rund springform på minimum 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet 30 minutter.
  3. Sett ovnen på 120 °C. Pisk romtemperert kremost luftig. Tilsett salt og halvparten av sukkeret og pisk til sukkeret er oppløst. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst. Skrap ned langs sidene av bakebollen ved behov, slik at all osten blir til en jevn krem.
  4. Rør inn rømme, sitronsaft og vaniljeekstrakt, og bland godt. Pisk inn eggeplomme. Tilsett så to og to egg. Pisk godt mellom hver gang. Ha røren i formen.
  5. Kle formen utvendig med dobbelt lag aluminiumfolie, sett i en langpanne midt i ovnen og hell på varmt vann til at det når halvveis opp på formen. Stek i ovnen i 2 timer og 15 minutter eller til kaken har satt seg. Kaken skal ikke være flytende, men «dissende" som en pudding.
  6. Fjern aluminiumfolien og avkjøl kaken på rist i 30 minutter. Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskapet til kaken er helt kald, minst 6 timer, men helst over natten.
  7. Skjær langs kanten med en skarp kniv for å løsne formen, og la kaken stå til den når romtemperatur før servering.
   Tips

   Server gjerne en bringebærcoulis til, som du lager ved å koke 200 g bringebær med 100 g sukker til oppløst, og deretter presse gjennom en sil.

Tips

Server ostekaken i en kakeboks av papp og spis kaken rett ut av boksen (men helst ikke fra gulvet), så får du en helt autentisk Friends-opplevelse.

Kommentarer

 • Tine

  8 måneder siden
  Synes denne kaka er god men får den ikke helt til! Skal osten bli pisket lenge? Den blir jo ikke kremet, og skal eggene piskes godt? For massen er helt tyntflytende når jeg er ferdig, skal den være mer pisket opp så den er luftig mousse-aktig???

   (0)

  • Tine

   8 måneder siden
   Mousse blir litt feil men eggedosis-aktig da??

    (0)

   • Marit , Kokk og Kundekonsulent

    8 måneder siden
    Hei Tine!

    Meningen med osten er at den skal bli mjuk og kremaktig. Ikke Mousse eller dosisaktig men kun litt mer "smørbar" konsistens. Ta gjerne osten og mos den med hendene ned i bakebollen. Da blir den litt enklere å piske opp. Det går også bruke K-spaden som følger med de fleste kjøkkenmaskiner.

    Så fort du har lettrømme i røra blir den flytende. Eggene skal piskes inn sånn at de blander seg godt med røra.

    Kaken skal stekes i to timer, så følger du oppskriften så skal denne bli fast og fin når den er ferdig.

    Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet blir! :)

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat