Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

36
 • Middels
 • 200 min
 • 135 min
De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake. Husk at kaken trenger minst 6 timer til avkjøling.

Ingredienser

Bunn

450 g digestive kjeks
150 g TINE Meierismør

Ostefyll

8 pakker TINE Kremgo® Naturell (à 125 gram)
¼ ts salt
4 dl sukker
1 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss sitronsaft
2 ts vaniljeekstrakt
2 stk eggeplommer
6 stk medium store egg

Slik gjør du det

  1. Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn.
  2. Press kjeksmassen godt ned i bunnen og opp langs kanten på en rund springform på minimum 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet 30 minutter.
  3. Sett ovnen på 120 °C. Pisk romtemperert kremost luftig. Tilsett salt og halvparten av sukkeret og pisk til sukkeret er oppløst. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst. Skrap ned langs sidene av bakebollen ved behov, slik at all osten blir til en jevn krem.
  4. Rør inn rømme, sitronsaft og vaniljeekstrakt, og bland godt. Pisk inn eggeplomme. Tilsett så to og to egg. Pisk godt mellom hver gang. Ha røren i formen.
  5. Kle formen utvendig med dobbelt lag aluminiumfolie, sett i en langpanne midt i ovnen og hell på varmt vann til at det når halvveis opp på formen. Stek i ovnen i 2 timer og 15 minutter eller til kaken har satt seg. Kaken skal ikke være flytende, men «dissende" som en pudding.
  6. Fjern aluminiumfolien og avkjøl kaken på rist i 30 minutter. Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskapet til kaken er helt kald, minst 6 timer, men helst over natten.
  7. Skjær langs kanten med en skarp kniv for å løsne formen, og la kaken stå til den når romtemperatur før servering.
   Tips!

   Server gjerne en bringebærcoulis til, som du lager ved å koke 200 g bringebær med 100 g sukker til oppløst, og deretter presse gjennom en sil.

Tips!

Server ostekaken i en kakeboks av papp og spis kaken rett ut av boksen (men helst ikke fra gulvet), så får du en helt autentisk Friends-opplevelse.

Kommentarer

 • Tine

  4 måneder siden
  Synes denne kaka er god men får den ikke helt til! Skal osten bli pisket lenge? Den blir jo ikke kremet, og skal eggene piskes godt? For massen er helt tyntflytende når jeg er ferdig, skal den være mer pisket opp så den er luftig mousse-aktig???

   (0)

  • Tine

   4 måneder siden
   Mousse blir litt feil men eggedosis-aktig da??

    (0)

   • Marit , Kokk og Kundekonsulent

    3 måneder siden
    Hei Tine!

    Meningen med osten er at den skal bli mjuk og kremaktig. Ikke Mousse eller dosisaktig men kun litt mer "smørbar" konsistens. Ta gjerne osten og mos den med hendene ned i bakebollen. Da blir den litt enklere å piske opp. Det går også bruke K-spaden som følger med de fleste kjøkkenmaskiner.

    Så fort du har lettrømme i røra blir den flytende. Eggene skal piskes inn sånn at de blander seg godt med røra.

    Kaken skal stekes i to timer, så følger du oppskriften så skal denne bli fast og fin når den er ferdig.

    Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet blir! :)

     (0)


 • Nina

  6 måneder siden
  Kle formen utvendig med alminiumsfolie, skal det være over toppen også, altså at hele kaken er innpakket eller?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   6 måneder siden
   Hie Nina,

   Du skal kun kle under og opp langs sidene. Lykke til og god matlaging :)

    (0)


 • Kathrine

  7 måneder siden
  Hei, kan jeg bytte ut lettrømme med seterrømme? Liker smaken av den bedre 😊

   (155)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   7 måneder siden
   Hei Kathrine,

   Du kan fint bruke seterrømme :)

   Lykke til og god bakst!

    (155)


 • Karoline

  8 måneder siden
  Jeg ser at de som har lagt igjen tidligere kommentarer ikke har fått ønsket resultat, og at dere har endret på oppskriften etter tilbakemeldingene. Derfor vil jeg legge til en nyere kommentar: jeg fulgte denne oppskriften Tim punkt og prikke og resultatet ble perfekt! Kaken, smaken og konsistensen var som en drøm!

   (157)


 • Beatriz

  8 måneder siden
  Så morsomt! Hvordan fant dere oppskriften?

   (155)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   7 måneder siden
   Hei Beatriz,

   Vi har gjort Research og sett på flere Amerikanske ostekaker for inspirasjon, og prøvd så godt vi kan å nærme oss kaken som blir spist i Friends :)

    (156)


 • Lisa

  1 år siden
  Kaka er fortsatt flytende etter 3 timer på rist og 24 timer i kjøleskap. Ble nødt til å sette den i ovnen igjen som resulterte i kornete ost og enda ikke fast konsistens. Det må være noe alvorlig feil med denne oppskriften og det ser man tydelig av de andre kommentarene også. Dere er nødt til å slette oppskriften. Dere kan ikke la den ligge ute slik den er nå når alle reagerer på samme måte.

   (155)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Lisa,   Vi har nå endret steketiden til 1,5 time og håper du får ett bedre resultat av dette. Vi testbaker oppskriften igjen og vil komme med yttligere forandringer i oppskriften om det er nødvendig :) God bakst!

    (156)


 • Øyvind

  1 år siden
  Haha, ja da har både jeg og min Mamma laget denne kaka. Vi har begge samme tilbakemelding, du må fysisk se på kaka at den er ferdig å koagulere ved å ta den ut i 30 minutters intervaller etter passerte 1.30 på 140 celcius. Vi bruker pudding trikset og ser når den rører på seg som en pudding gjør, deretter skal den hvile og etter det i kjøleskapet. Personlig tok det 3 timer og 20 minutter med 140 celcius for en 27 cm form.

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Øyvind,

   Så bra at dere begge fik til kaken med å bruke pudding trikset:) Vi har testbakt denne oppskriften og kan ikke finne noe avvik på tiden. God bakst videre!

    (0)


 • Tor-Arne

  2 år siden
  Denne oppskriften var super. Gjorde akurat som oppskriften sa. Hadde ikke noe problemer med at den var for flytende. Men det jeg trur folk gjorde feil var at de brukte vips hene tiden. jeg venda det inn med en slikkepott slik at den luftige kremen ikke datt sammen. Dette var en utrolig digg kake

   (1)

  • Sindre , Kundekonsulent

   2 år siden
   Godt å høre at resultatet ble vellykket :-)

    (0)


 • Stig

  2 år siden
  Lagde denne og akkurat som andre kommentarer her, ble den flytende selv etter 24 timer i kjøleskapet. Tempererte kaka, nytt vannbad og satte den inn igjen i ovnen på 180 grader i 45min, da turte jeg ikke mer for å unngå kornete ost. Den ble nå mye fastere og etter nedkjøling var den tilnærmet som den skal være, kunne sikkert ha stått 5-10min mer. Smaken er veldig bra! Neste gang prøver jeg 180 grader i vannbad og etter 1 time følger jeg med de neste 15-20min.

   (0)

  • Margrete , Kundekonsulent

   2 år siden
   Hei, Stig! Takk for at du deler dette med oss! Gode innspill og tips her :)

    (0)


 • Julie

  2 år siden
  Lagde denne i går, men brukte større form. Og stekte på 135 grader i stede for 120 (pga flere i kommentarfeltet opplevde at den ikke stivna). Den har stått hele natta i kjøleskapet, og er fortsatt veldig rennende. Den har stivna litg i kantene, men ikke midt i.

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Julie,

   Når du bruker en større form blir det en større flate som må stivne og det kan ta lenger tid enn det står i oppskriften. Vi skal test bake oppskriften igjen og legge inn eventuelle endringer i oppskriften. Håper kaken ble vellykket og at du fortsetter å bake :) God bakst!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat