Friends cheesecake - Amerikansk ostekake
Middels•200 min135 min
Ingredienser
Antall stykker
Bunn
-
450 gdigestive kjeks
-
150 g
Ostefyll
-
5 pakker
-
¼ tssalt
-
4 dlsukker
-
1 dl
-
2 sssitronsaft
-
2 tsvaniljeekstrakt
-
2 stkeggeplommer
-
6 stkmedium store egg
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn.
-
2
Press kjeksmassen godt ned i bunnen og opp langs kanten på en rund springform på minimum 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet 30 minutter.
-
3
Sett ovnen på 120 °C. Pisk romtemperert kremost luftig. Tilsett salt og halvparten av sukkeret og pisk til sukkeret er oppløst. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst. Skrap ned langs sidene av bakebollen ved behov, slik at all osten blir til en jevn krem.
-
4
Rør inn rømme, sitronsaft og vaniljeekstrakt, og bland godt. Pisk inn eggeplomme. Tilsett så to og to egg. Pisk godt mellom hver gang. Ha røren i formen.
-
5
Kle formen utvendig med dobbelt lag aluminiumfolie, sett i en langpanne midt i ovnen og hell på varmt vann til at det når halvveis opp på formen. Stek i ovnen i 2 timer og 15 minutter eller til kaken har satt seg. Kaken skal ikke være flytende, men «dissende" som en pudding.
-
6
Fjern aluminiumfolien og avkjøl kaken på rist i 30 minutter. Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskapet til kaken er helt kald, minst 6 timer, men helst over natten.
-
7
Skjær langs kanten med en skarp kniv for å løsne formen, og la kaken stå til den når romtemperatur før servering.
Tips
Server gjerne en bringebærcoulis til, som du lager ved å koke 200 g bringebær med 100 g sukker til oppløst, og deretter presse gjennom en sil.