Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

56
406
Middels200 min
De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake. Husk at kaken trenger minst 6 timer til avkjøling.

Ingredienser

Antall stykker

Bunn

Ostefyll

Slik gjør du det

 1. 1

  Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn.

 2. 2

  Press kjeksmassen godt ned i bunnen og opp langs kanten på en rund springform på minimum 24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet 30 minutter.

 3. 3

  Sett ovnen på 120 °C. Pisk romtemperert kremost luftig. Tilsett salt og halvparten av sukkeret og pisk til sukkeret er oppløst. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst. Skrap ned langs sidene av bakebollen ved behov, slik at all osten blir til en jevn krem.

 4. 4

  Rør inn rømme, sitronsaft og vaniljeekstrakt, og bland godt. Pisk inn eggeplomme. Tilsett så to og to egg. Pisk godt mellom hver gang. Ha røren i formen.

 5. 5

  Kle formen utvendig med dobbelt lag aluminiumfolie, sett i en langpanne midt i ovnen og hell på varmt vann til at det når halvveis opp på formen. Stek i ovnen i 2 timer og 15 minutter eller til kaken har satt seg. Kaken skal ikke være flytende, men «dissende" som en pudding.

 6. 6

  Fjern aluminiumfolien og avkjøl kaken på rist i 30 minutter. Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskapet til kaken er helt kald, minst 6 timer, men helst over natten.

 7. 7

  Skjær langs kanten med en skarp kniv for å løsne formen, og la kaken stå til den når romtemperatur før servering.

  Tips

  Server gjerne en bringebærcoulis til, som du lager ved å koke 200 g bringebær med 100 g sukker til oppløst, og deretter presse gjennom en sil.

Tips

Server ostekaken i en kakeboks av papp og spis kaken rett ut av boksen (men helst ikke fra gulvet), så får du en helt autentisk Friends-opplevelse.

Del denne oppskriften: