Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

Friends cheesecake - Amerikansk ostekake

Kommentarer 26
 • Middels
 • 160 min
 • 75 min
De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake. Husk at kaken trenger minst 6 timer til avkjøling.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

springform, ca. 24 cm i diameter

Bunn

450 g digestive kjeks
150 g TINE Meierismør

Ostefyll

8 pakker TINE Kremgo’® Naturell (à 125 gram)
¼ ts salt
4 dl sukker
1 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss sitronsaft
2 ts vaniljeekstrakt
2 stk eggeplommer
6 stk medium store egg

Slik gjør du det

  1. Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn.
  2. Press kjeksmassen godt ned i bunnen og opp langs kanten på en rund springform (ca. 24 cm i diameter). Sett i kjøleskapet 30 minutter.
  3. Sett ovnen på 120 °C. Pisk romtemperert kremost luftig. Tilsett salt og halvparten av sukkeret og pisk til sukkeret er oppløst. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til sukkeret er oppløst. Skrap ned langs sidene av bakebollen ved behov, slik at all osten blir til en jevn krem.
  4. Rør inn rømme, sitronsaft og vaniljeekstrakt, og bland godt. Pisk inn eggeplomme. Tilsett så to og to egg. Pisk godt mellom hver gang. Ha røren i formen.
  5. Kle formen utvendig med dobbelt lag aluminiumfolie, sett i en langpanne midt i ovnen og hell på varmt vann til at det når halvveis opp på formen. Stek i ovnen i 1 time og 30 minutter.
  6. Fjern aluminiumfolien og avkjøl kaken på rist i 3 timer. Pakk deretter formen i plastfolie og sett i kjøleskapet til kaken er helt kald, minst 6 timer, men helst over natten.
  7. Skjær langs kanten med en skarp kniv for å løsne formen, og la kaken stå til den når romtemperatur før servering.
   Tips!

   Server gjerne en bringebærcoulis til, som du lager ved å koke 200 g bringebær med 100 g sukker til oppløst, og deretter presse gjennom en sil.

Tips!

Server ostekaken i en kakeboks av papp og spis kaken rett ut av boksen (men helst ikke fra gulvet), så får du en helt autentisk Friends-opplevelse.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

 • Lisa

  3 måneder siden
  Kaka er fortsatt flytende etter 3 timer på rist og 24 timer i kjøleskap. Ble nødt til å sette den i ovnen igjen som resulterte i kornete ost og enda ikke fast konsistens. Det må være noe alvorlig feil med denne oppskriften og det ser man tydelig av de andre kommentarene også. Dere er nødt til å slette oppskriften. Dere kan ikke la den ligge ute slik den er nå når alle reagerer på samme måte.

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   3 måneder siden
   Hei Lisa,   Vi har nå endret steketiden til 1,5 time og håper du får ett bedre resultat av dette. Vi testbaker oppskriften igjen og vil komme med yttligere forandringer i oppskriften om det er nødvendig :) God bakst!

   Kommenter  (0)


 • Øyvind

  5 måneder siden
  Haha, ja da har både jeg og min Mamma laget denne kaka. Vi har begge samme tilbakemelding, du må fysisk se på kaka at den er ferdig å koagulere ved å ta den ut i 30 minutters intervaller etter passerte 1.30 på 140 celcius. Vi bruker pudding trikset og ser når den rører på seg som en pudding gjør, deretter skal den hvile og etter det i kjøleskapet. Personlig tok det 3 timer og 20 minutter med 140 celcius for en 27 cm form.

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   5 måneder siden
   Hei Øyvind,

   Så bra at dere begge fik til kaken med å bruke pudding trikset:) Vi har testbakt denne oppskriften og kan ikke finne noe avvik på tiden. God bakst videre!

   Kommenter  (0)


 • Tor-Arne

  9 måneder siden
  Denne oppskriften var super. Gjorde akurat som oppskriften sa. Hadde ikke noe problemer med at den var for flytende. Men det jeg trur folk gjorde feil var at de brukte vips hene tiden. jeg venda det inn med en slikkepott slik at den luftige kremen ikke datt sammen. Dette var en utrolig digg kake

  Kommenter  (1)

  • Sindre , Kundekonsulent

   9 måneder siden
   Godt å høre at resultatet ble vellykket :-)

   Kommenter  (0)


 • Stig

  11 måneder siden
  Lagde denne og akkurat som andre kommentarer her, ble den flytende selv etter 24 timer i kjøleskapet. Tempererte kaka, nytt vannbad og satte den inn igjen i ovnen på 180 grader i 45min, da turte jeg ikke mer for å unngå kornete ost. Den ble nå mye fastere og etter nedkjøling var den tilnærmet som den skal være, kunne sikkert ha stått 5-10min mer. Smaken er veldig bra! Neste gang prøver jeg 180 grader i vannbad og etter 1 time følger jeg med de neste 15-20min.

  Kommenter  (0)

  • Margrete , Kundekonsulent

   11 måneder siden
   Hei, Stig! Takk for at du deler dette med oss! Gode innspill og tips her :)

   Kommenter  (0)


 • Julie

  1 år siden
  Lagde denne i går, men brukte større form. Og stekte på 135 grader i stede for 120 (pga flere i kommentarfeltet opplevde at den ikke stivna). Den har stått hele natta i kjøleskapet, og er fortsatt veldig rennende. Den har stivna litg i kantene, men ikke midt i.

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Julie,

   Når du bruker en større form blir det en større flate som må stivne og det kan ta lenger tid enn det står i oppskriften. Vi skal test bake oppskriften igjen og legge inn eventuelle endringer i oppskriften. Håper kaken ble vellykket og at du fortsetter å bake :) God bakst!

   Kommenter  (0)


 • Karina

  1 år siden
  Jeg fulgte denne oppskriften til punkt og prikke, men den er fortsatt helt flytende. Den har stått i kjøleskapet i snart ett døgn. Enten så må denne kaken steke lengre enn oppgitt, eller så burde man tilsette gelatinplater.

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Karina,

   Så leit å høre at kaken ikke ble stiv. Vi vil gjennomføre en test baking av denne og legge inn eventuelle endringer i oppskriften. Vi anbefaler ikke gelatinplater i denne oppskriften. God bakst videre!

   Kommenter  (0)


 • Marie

  1 år siden
  Jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men den stivnet ikke. Den sto i kjøleskapet i over 12 timer også! Kan jeg prøve med gelatinplater neste gang? Smaken var jo helt perfekt, så det frister å lage den igjen. Hvor mange plater kan jeg bruke isåfall? Brukte 24cm form også.

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Marie, Brukte du tempererte egg og kremost? Det er viktig at alle ingrediensene holder samme temperatur for best mulig resultat når man baker :) Vi anbefaler ikke å bruke gelatin plater i denne oppskriften. Vi vil testbake oppskriften på nytt og gjøre endringer om det er noe som må endres på. God bakst videre!

   Kommenter  (0)

   • Marie

    1 år siden
    Jepp! Alt var samme temp. Ser at flere sliter med samme problemet, så det er ikke tvil om at det er noe som ikke stemmer med oppskrifta.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

     12 måneder siden
     Takk for tilbakemeldingen, Marie :) Vi oppdaterer oppskriften så fort den er testet på nytt! God bakst videre!

     Kommenter  (0)


 • Kristin Marie

  1 år siden
  Er det meningen at den skal vøre fullstendig flytende når du tar den ut av ovnen? Tenker siden det ikke er noe gélatin i den, hva er det som gjør at den stivner under avkjøling?

  Kommenter  (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Kristin, Denne kaken er veldig flytende når den kommer ut av ovnen og stivner ettersom den står å hviler :) Det er derfor den skal helst stå å hvile i 6 timer, men helst over natten. God bakst!

   Kommenter  (4)


 • Maiken

  1 år siden
  Skal kjeksen helt opp på kantene?

  Kommenter  (2)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Maiken, Ja, kjeksen skal helt opp i kantene :) God bakst!

   Kommenter  (0)


 • Tonje

  2 år siden
  Denne kaken stivnet aldri! Altfor mye fyll til en 23 form. Gikk etter oppskriften til punkt og prikke, men det ble en fiasko uten like! :-(. Veldig skuffende

  Kommenter  (2)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Tonje, Så kjedelig å høre at kaken ikke ble vellykket. Jeg ser at du har brukt en for liten form så det kan være årsaken til at det ikke var plass til alt. Når det gjelder at kaken ikke stivnet, kan det være at den ikke sto lenge nok til avkjøling? Kaken må stå minst 6 timer til avkjøling:) lykke til ved neste forsøk! God bakst!

   Kommenter  (16)

   • Nina

    1 år siden
    I tillegg står det i oppskriften at den skal avkjøles i minst 4 timer, i svaret skriver du 6 timer ... Må si meg enig med Ole (uten at jeg vet hvem det er); oppskriften er unøyaktig. God sommer! :)

    Kommenter  (2)

   • Ole

    1 år siden
    Kjenner jeg må ta Tonje i forsvar her. Det står "CA. 24 cm" i oppskriften, så da mener jeg 23 cm er innenfor dette estimatet fra dere. I tillegg står det at kaken skal stå i "minst 4 timer" i oppskriften. Likevel svarer dere at kaken må stå i minst 6 timer. Mener derfor at dere heller bør svare Tonje at oppskriften deres har vært unøyaktig fra starten av og at dere beklager Tonjes uheldige utfall. Mvh en som ikke har prøvd oppskriften enda og ikke har peiling på hvem Tonje er.

    Kommenter  (8)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

     1 år siden
     Hei Ole og Aina, Ja, det burde være innafor med en form på 23 cm, men som Tonje skrev fikk hun ikke plass til røren. Vi anbefaler å heller bruke en form som er litt større for å være sikker på at man får plass til all røren. (men ikke for stor) Aina har helt rett at det står 6 timer minst og helst hele natten i oppskriften. For best resultat anbefaler vi å lage den på kvelden og la den så natten over. Vi skal teste ut oppskriften med 23 cm form på nytt for å se om vi opplever det samme som Tonje og om vi må gjøre noen justeringer i oppskriften :) Takk for innspill og god bakst når du tester ut kaken, Ole ;)

     Kommenter  (2)

    • Aina

     1 år siden
     Om du har lest hele oppskriften står det att den treneger minst 6 timer og lenger nes står det helst over natten ????

     Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat