TINE Kefir - laget på økologisk melk og kefirkorn

TINE Kefir har sin egen unike DNA, ulik all annen kefir i verden med sin særegne starterkultur sammensatt av syv ulike kefirkornkulturer.

Den har utviklet seg naturlig siden TINE startet kefirproduksjon på 1930-tallet, og med tilførsel av nye kulturer på 1960-tallet.

De unike kefirkornene

På 1930-tallet fikk en ansatt på Fellesmeieriet (som senere ble TINE) i Oslo tak i noen kefirkorn. Disse holdt på å dø ut både på slutten av 1950-tallet og på begynnelsen av 1960-tallet på grunn av vanskeligheter med å vedlikeholde kornene.

På 60-tallet ble det supplert med nye kefirkulturer fra Russland og Romania slik at det ble totalt 7 kefirkulturer. Det er de samme 7 som fortsatt er i bruk i dag og som utgjør starterkulturen til TINE Kefir.

Bruken og vedlikeholdet av dem innebærer stor grad av håndverk.

TINE Kefir har fått ny emballasje

I 2016 har TINE Kefir fått nytt utseende som skal gjenspeile TINE Kefirs stolte tradisjon og historie.

Kosakken som har preget emballasjen i mange er byttet ut for å gi plass til å fortelle om hvordan TINE Kefir lages og hva det er.

TINE Kefir passer godt til baking og matlaging

I tillegg er det lagt vekt på å vise TINE Kefirs mange bruksmuligheter. TINE Kefir er fin til frokostblandingen, men det som mange ikke vet, at at den syrnede melken egner seg svært godt til både baking og matlaging. Gjennom året vil fristende oppskrifter vises på kartongen.

Velkommen til en verden av muligheter med TINE Kefir!