Ridder® i folie med pekannøtter og tomater

Ridder® - hedret norsk ost

Ridder® er en halvfast, kittmodnet ost med enestående fyldig og pikant smak og aroma. Den har en smidig konsistens og orangegul spiselig kitt overflate.

Selve ostehjulet er formet som en lav sylinder med vekt på ca 1,8 kg. Modningen foregår delvis innenfra og delvis fra overflaten. Ridder® påsmøres modningskultur, akkurat som Port Salut.

Vasket eller uvasket Ridder®?

Ridder® finnes i to varianter; Ridder® Classic, som er uvasket og pakket i folie og Ridder® Vasket. Den mest utbredte varianten er Ridder® uten kittlag på overflaten, dvs. at osten er vasket og deretter vakumpakket. Det er denne du finner i trekantede biter i ostehylla. Uvasket Ridder® i de foliepakkede ostehjulene har en mer karakteristisk smak og blir derfor, av mange, regnet som en delikatesse. Denne finner du i den betjente ostedisken.

Like god som franskmennene

-Skal du slå franskmennene, må du være minst like god som dem, sa Anders Oterholm, ostemesteren bak oppfinnelsen Ridder®. I over 40 år har denne kittmodnede osten med sin rike smak og myke konsistens gledet mang en osteelsker. Kvalitetssikring er et nøkkelord når det gjelder dette osteproduktet. For det er ikke alle oster forunt å bli slått til Ridder®!

Historien om Ridder®

Ridder® har vært produsert ved meieriet i Tresfjord helt siden 1969. På 60-tallet var det norske markedet dominert av importoster fra mellom-Europa. Ønsket var å utvikle en ekstraordinær, norsk ost, og derfor fikk den også et ekstraordinært navn. Først prøvde man med navnet Sanct Svithun, men fikk ikke godkjent det. Da kom Ridder® fram som idé og det ble navnet.

Kvalitetsstempel og unik smak

Ridder® har gjennom årene fått mye god omtale og ros. Matmerk har også hedret Ridder® med spesialitetsmerket for unik smak, noe vi er stolte av og ydmyke for.

Ridder® produseres i vakre Tresfjord som fortsatt er eneste produsent av Ridder® med leveranse til hele Norge, samt eksport til blant annet Sverige, Tyskland, England, Japan, USA, Canada og Australia.

Prøv Ridder® i maten

Ridder® passer godt til mørk og lyst brød, til søt og salt kjeks samt til frukt og grønnsaker. Bruk gjerne ternet Ridder® som snacks alene, eller som ingrediens i salater. Osten egner seg godt som enkel dessert etter fisk eller kjøtt. Den kan serveres alene, gjerne med følge av søte frukter, friske eller tørkede, nøtter og gjerne et glass vin.

Vi har laget oppskrifter med Ridder®, så nå kan du prøve Ridder® i maten selv!