Norvegia® – Laktosefri i over 100 år
Visste du at Norvegia® er naturlig fri for laktose? 1 av 3 tror de må kutte faste oster fra kostholdet dersom de har laktoseintoleranse. Vi kommer nå med en gladnyhet: Norvegia® har vært naturlig laktosefri i over 100 år.
Hvorfor er Norvegia® naturlig laktosefri?
- Ved osteproduksjon skiller man mysen fra melka slik at man sitter igjen med ostemassen.
- Laktosen følger mysen og det er derfor lite igjen i det vi lager Norvegia® av.
- Resten av laktosen blir spist av melkesyrebakterier under modningen.
- I en ferdig modnet Norvegia® er det derfor ikke laktose igjen.
- Norvegia® merkes «Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose per 100 gram ost).
- 0,01 gram laktose er maksgrensen for alle produkter som markedsføres som laktosefrie.
Se hvilke oster som er naturlig laktosefrie og hvilke som inneholder laktose