Chevre på laksefilet med grønt på fjøl

Chevre Original frå Haukeli

Haukeli Ysteri ble stiftet allerede i 1938, men det var først 2002 man kunne smake deres første norske Chevre. Chevre krever nemlig en helt spesiell produksjonsmetode der veldig mye av arbeidet gjøres manuelt. Så vidt vi vet er det bare ysterne på Haukeli som behersker denne metoden nord for Paris.

Råvarene er førsteklasses melk fra geiter som i generasjoner har gått fritt på stølene i fjellet og beitet på vannskillet mellom Øst- og Vestlandet. Fra disse geitene velger ysterne ut den aller beste melka til å lage Haukeli Chevre.

Norsk Chevre – geitost fra Haukeli

Norsk Chevre fra Haukeli er laget av geitemelk. Osten har nære aner fra Frankrike og er ypperlig servert naturell, i varme eller kalde retter, til forretter, småretter, middag eller dessert.
Logo Spesialitet-merket

Spesialitet - Merket for unik smak

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Les mer om Merkeordningen Spesialitet på Matmerks nettsider

Merkevarer