Nøkkelhullsmerket

Yoghurt med Nøkkelhull?

Nøkkkelhullet skal vise vei til de sunnere valgene. TINE var den første til å lansere en serie nøkkelhullsmerket yoghurt. Etter flere år på markedet er disse yoghurtene nå borte, grunnet for dårlig salg.

Nøkkelhullet er et symbol som skal gjøre det lettere for deg å finne de sunnere alternativene i butikkhyllen.

Nøkkelhull- enkelt å velge sunnere

Produkter merket med nøkkelhull inneholder mer fiber og mindre fett, salt og tilsatt sukker. TineYoghurt Mild er merket med nøkkelhull fordi den inneholder både lite fett (kun 0,7 %) og lite tilsatt sukker (kun 2-3 %). I tillegg er den uten kunstig søtstoff. Lær mer om Nøkkelhullet

Strenge kriterier på yoghurt

Kriteriene for nøkkelhullsmerking er strenge for yoghurt. Det har vært utfordrende å lage fruktyoghurt med god smak innenfor gjeldende kriterier. Dårlig salg har ført til at alle variantene nå er borte fra hyllene. For å merke yoghurten med Nøkkelhull må den inneholde maks 1,5% fett og være tilsatt maks 4 gram sukker per 100 gram. Søtstoff er ikke tillatt. De fleste yoghurtene på markedet inneholder mellom 2 og 4 gram fett per 100 gram  og er tilsatt 5-8 gram sukker per 100 gram.

Sjekk sukkerinnholdet i andre yoghurter fra TINE.

Nøkkelhullet er en merkeordning for bedre folkehelse

Vi spiser for mye mettet fett, sukker og salt, samt for lite fiber i forhold til kostholdsanbefalingene. Myndighetene jobber for en bedre folkehelse og en redusert risiko for livsstilssykdommer. Ett av tiltakene for å nå dette målet er merkeordningen Nøkkelhullet som skal gjøre det lettere å velge sunnere matvarer.

TINEs produkter med nøkkelhull

Nøkkelhullet er en merkeordning som skal vise vei til de sunnere valgene i matbutikken. Myndighetene står bak ordningen, som baserer seg på kostrådene. Flere TINE-produkter har Nøkkelhull. Hvis du ønsker å velge litt sunnere matvarer, se etter Nøkkelhullet i butikken.