Tinemelk Lettmelk Sjokolade

Smaksatt Tinemelk uten tilsatt sukker eller søtstoff

Er det mulig å lage en smaksatt melk uten tilsatt sukker eller søtstoff, som smaker så godt, spør du? Ja, svarer vi.

Tinemelk® med Kaffe og Kakao og Tinemelk® med sjokoladeog Tinemelk® med vanilje er friske og gode varianter av smaksatt melk, uten tilsatt sukker eller søtstoff. De har et naturlig innhold av sukker fra melk. I tillegg har de et lavt fettinnhold, er laktosereduserte og tilsatt vitamin D.

De inneholder også selvfølgelig alle næringsstoffene som melk bidrar med, som kalsium, jod, proteiner, vitamin B12, riboflavin, kalium og fosfor. 

Er melken uten tilsatt sukker og søtstoff?

Ja, det stemmer at disse smakfulle melkevariantene er helt uten tilsatt sukker eller søtstoff, de har kun et naturlig innhold av sukker fra melk. Hvordan vi får til dette, lurer du på? Jo, nå skal vi fortelle.

Hvordan kan melken smake søtt?

Melk inneholder naturlig melkesukker, også kalt laktose. Laktose består av to deler, et glukosemolekyl og et galaktosemolekyl. Melkesukkeret gir melken en søt smak, men hver for seg smaker glukose og galaktose enda søtere. Når vi tilsetter enzymet laktase, deles laktosen opp i glukose og galaktose, og melken får dermed en enda søtere smak.

Det gjør at vi kan lage en sunn og deilig Tinemelk med smak, uten å tilsette verken sukker eller søtstoff. Nyt et glass av Tinemelk med smak, med god samvittighet i hverdagen. Sammen med et variert og balansert kosthold og en aktiv livsstil bidrar kalsium og vitamin D til å opprettholde et normalt skjelett.

Bare fantasien setter grenser

Tinemelk med smak kan nytes som den er, iskald i et melkeglass, men mulighetene stopper ikke der! Tinemelk med smak kan også nytes varm i en god kopp. Og hva med å prøve Tinemelk med smak  sammen med havregrynene til frokost?

Én av dine tre om dagen

Vi er anbefalt å spise eller drikke tre porsjoner magre meieriprodukter hver dag for å få i oss nok kalsium og jod. Minst to av de tre porsjonene bør være melk, syrnet melk eller yoghurt, for å dekke jodbehovet. Hvorfor ikke dekke én av dine tre om dagen med et deilig glass Tinemelk med smak?

 

Sett farge på hverdagen med Tinemelk® med smak 

Derfor trenger du fosfor

Sammen med kalsium, vitamin D og vitamin K er fosfor viktig for å bygge og vedlikeholde skjelettet. Melk og melkeprodukter er den største kilden til fosfor i et vanlig norsk kosthold.

Derfor trenger du kalium

Kalium er et mineral vi blant annet trenger for transport av stoffer inn og ut av cellene. Kalium finnes i nesten all mat.

Derfor trenger du riboflavin

Kroppen trenger blant annet riboflavin for å omsette jern. Melk og melkeprodukter er den viktigste kilden til riboflavin i det norsk kosthold.