Emballasjebilder av 1 liters Tinemelk® med bringebær og Tinemelk® med kaffe og kakao.

Smaksatt Tinemelk uten tilsatt sukker eller søtstoff

Er det mulig å lage en smaksatt melk uten tilsatt sukker eller søtstoff, som smaker så godt, spør du? Ja, svarer vi.

Tinemelk® med Kaffe og Kakao og Tinemelk med Bringebær fra Vik i Sogn er to friske og lettdrikkelige smaksatte melk, uten tilsatt sukker eller søtstoff. De har et naturlig innhold av sukker fra melk. I tillegg har de et lavt fettinnhold, er laktosereduserte og tilsatt vitamin D.

De inneholder også selvfølgelig alle næringsstoffene som melk bidrar med, som kalsium, jod, proteiner, vitamin B12, riboflavin, kalium og fosfor. 

Er melken uten tilsatt sukker og søtstoff?

Ja, det stemmer at disse smakfulle melkevariantene er helt uten tilsatt sukker eller søtstoff, de har kun et naturlig innhold av sukker fra melk. Hvordan vi får til dette, lurer du på? Jo, nå skal vi fortelle.

Hvordan kan melken smake søtt?

Melk inneholder naturlig melkesukker, også kalt laktose. Laktose består av to deler, et glukosemolekyl og et galaktosemolekyl. Melkesukkeret gir melken en søt smak, men hver for seg smaker glukose og galaktose enda søtere. Når vi tilsetter enzymet laktase, deles laktosen opp i glukose og galaktose, og melken får dermed en enda søtere smak.

Det gjør at vi kan lage en sunn og deilig Tinemelk med smak, uten å tilsette verken sukker eller søtstoff. Nyt et glass av Tinemelk med smak, med god samvittighet i hverdagen. Sammen med et variert og balansert kosthold og en aktiv livsstil bidrar kalsium og vitamin D til å opprettholde et normalt skjelett.

Bare fantasien setter grenser

Tinemelk med smak kan nytes som den er, iskald i et melkeglass, men mulighetene stopper ikke der! Tinemelk med smak av Kaffe og Kakao kan også nytes varm i en god kopp. Og hva med å prøve Tinemelk med smak av Bringebær sammen med havregrynene til frokost?

Én av dine tre om dagen

Vi er anbefalt å spise eller drikke tre porsjoner magre meieriprodukter hver dag for å få i oss nok kalsium og jod. Minst to av de tre porsjonene bør være melk, syrnet melk eller yoghurt, for å dekke jodbehovet. Hvorfor ikke dekke én av dine tre om dagen med et deilig glass Tinemelk med smak?

 

Sett farge på hverdagen med Tinemelk® med smak fra kaffe og kakao eller Tinemelk med Bringebær fra Vik i Sogn.

Vitamin D + kalsium = sant

Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet. For at kroppen skal klare å ta opp og nyttiggjøre seg kalsium, trengs det vitamin D. Vitamin D finnes naturlig kun i noen få matvarer.

Derfor er brunost til barn greit

Brunost inneholder viktige næringsstoffer for barn i vekst. Innholdet av kalsium og jod gjør brunost til et godt valg blant mange andre søtpålegg. Nå finner du også en brunost tilsatt jern! Velg Junior fløtemysost.

Jod er viktigere enn du tror

Jod er et sporstoff som bidrar til normal dannelse av skjoldbruskhormoner. Hormonene er nødvendige for normal vekst, utvikling og en rekke stoffskrifteprosesser i kroppen. Melk og meieriprodukter er den viktigste kilden til jod i det norske kostholdet.