Kvinner rundt matbord

Religion og matregler eller vegetar?

I TINE er vi stolte over å kunne tilby et bredt utvalg av produkter som er laget med omtanke for alle. Våre produkter er en fryd for ganen og produsert med respekt for ulike kulturelle og ernæringsmessige behov.

Mikrobiell løpe - et naturlig valg

Løpe brukes i ysteprosessen for å skille ostestoffet (proteinet kasein) fra mysen. Av ostestoffet produseres det hvitost, og av mysen blir det produsert blant annet brunost.

Alle våre oster er laget med mikrobiell løpe, et naturlig enzym som sikrer at osten ikke bare smaker godt, men også er egnet for vegetarianere.
Løpe er et naturlig stoff som kan være animalsk eller mikrobiell. Den animalske løpen blir utvunnet fra storfemager og inneholder enzymene chymosin og bovinpepsin.

TINE har gått over til bruk av mikrobiell løpe til alle ostetyper der det benyttes løpe.

Noen få av våre ostetyper produseres uten bruk av løpe. Dette gjelder: TINE Kremost, Snøfrisk, TINE Gamalost og TINE Pultost.

Halal og Kosher - inkluderende kvalitet

Vi forstår viktigheten av å respektere ulike mattradisjoner. Derfor er alle syrekulturer som brukes i TINEs produkter Halal- og Kosher-godkjente.

Engasjement for alle

TINEs engasjement for mangfold og inkludering strekker seg utover våre produkter. Vi jobber kontinuerlig for å sikre at alle prosesser, fra gård til bord, oppfyller de høyeste standardene for kvalitet og etikk.

Alkohol i Kefir

Det dannes små mengder etanol (alkohol) ved gjæring av laktose eller andre sukkerarter. I Kefir er det 25-50 milliontedels milligram alkohol per liter, med andre ord godt under 0,1%. Dette er omtrent samme alkoholinnhold som finnes i brøddeig. Grunnen til alkoholinnholdet er gjæringsprosessen som skjer i både kefir og brødeig. TINE tilsetter ikke alkohol i produksjon av Kefir.

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon kan du ta kontakt med TINE kundesenter via kontaktskjemaet eller på telefon 513 71 606.