Oppskrift på Supremèsaus, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Suprêmesaus

Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kald smør- og hvetemeljevning (beurre manié): Beurre manié er like deler mykt/romtemperert smør og mel, som røres sammen til en røre.

Slik gjør du

  1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).

  2. Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.

  3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.

  4. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.