Oppskrift på Smørsaus
2

Smørsaus

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Smørsaus er en kremet saus med den gode smørsmaken. Nydelig til både rød og hvit fisk, på nykokte grønnsaker eller på pastaen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stksjalottløk, finhakket
2 spiseskjehvitvinseddik
1 desiliterhvitvin evt. alkoholfri hvitvin
2 spiseskjeTINE Kremfløte
200 gramTINE Meierismør
¼ teskjesitronsaft
¼ teskjesalt
¼ teskjehvit pepper

Slik gjør du det

  1. Ha sjalottløk, hvitvinseddik og hvitvin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 spiseskjeer.
  2. Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.
  3. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
  4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sil sausen før servering, eller la den være som den er.

Tips:

Denne sausen kan varieres i det uendelige, f.eks. ved å tilsette krydderurter, sennep, tomat eller paprikapulver.

Kommentarer

Produkter i oppskriften