Oppskrift på viltsaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.

  2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.

    Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.