Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

(121)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjehvetemel
2 ½ desiliterkraft (evt. buljong)
3 desiliterTINE Kremfløte
50 gramTINE Gudbrandsdalsost G35 (eller annen brunost fra TINE)
1 teskjesalt
½ teskjegrovmalt pepper

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.
  2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.

    Tips:

    Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.

Tips:

Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften