Oppskrift på Soppsaus til elg

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Soppsaus til elg

Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Solbærsirup og einebær setter en ekstra spiss på sausen. Sausen passer også til annet viltkjøtt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du en tykkere saus kan du la den koke lengre uten lokk. Da vil væsken gradvis fordampe. Du kan også jevne den med Maisenna eller potetmel.

Slik gjør du

  1. Bløtlegg sopp i rødvin i ca. 2 timer.

  2. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte til myk, ca. 5 minutter. Sil over rødvinen fra soppen og kok inn til halv mengde, ca. 5 minutter.

  3. Tilsett kraft, Crème Fraîche, solbærsirup og knuste einebær og la småkoke i ca. 20 minutter.

  4. Fres soppen gyllen i en panne med litt smør. Ha over i sausen og smak til med salt, pepper og sukker.