Oppskrift på Soppsaus til elg
0

Soppsaus til elg

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Solbærsirup og einebær setter en ekstra spiss på sausen. Sausen passer også til annet viltkjøtt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramtørket sopp
3 desiliterrødvin
2 stksjalottløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
4 desiliterviltkraft
2 desiliterTINE Crème Fraîche Original
1 spiseskjesolbærsirup
1 teskjeeinebær
1 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
½ teskjepepper
¼ teskjesukker

Slik gjør du det

  1. Bløtlegg sopp i rødvin i ca. 2 timer.
  2. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte til myk, ca. 5 minutter. Sil over rødvinen fra soppen og kok inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
  3. Tilsett kraft, Crème Fraîche, solbærsirup og knuste einebær og la småkoke i ca. 20 minutter.
  4. Fres soppen gyllen i en panne med litt smør. Ha over i sausen og smak til med salt, pepper og sukker.

Tips:

Ønsker du en tykkere saus kan du la den koke lengre uten lokk. Da vil væsken gradvis fordampe. Du kan også jevne den med Maisenna eller potetmel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften