Oppskrift på Saus til storfugl

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Saus til storfugl

Skal du ha tiur eller røy til middag, er det viktig med en god saus til. Denne sausen har en spiss av akevitt og brunost som gjør den vilt god og litt original. Sausen passer også til annen skogsfugl som rype og orrfugl.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kok gjerne kraft på skrog og innmat selv om du har en hel fugl. Bruker du ferdigkjøpt kraft kan det være lurt å vente med å tilsette salt til helt til slutt, da de ofte kan være litt salte.

Slik gjør du

  1. Grovhakk løk, fres gyllen i smør, ca. 5 minutter, og tilsett tyttebær og kraft. Kok opp og la småkoke i 15 minutter.

  2. Tilsett brunost og akevitt og kok videre i 20 minutter.

  3. Sil sausen over i en ren gryte og kok opp. Rør ut potetmel i kaldt vann. Spe blandingen gradvis inn i sausen under omrøring til ønsket tykkelse. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Kok opp og server.

    Når du sper med potetmel, er det viktig å la sausen koke opp litt mellom hver dose slik at du ikke bruker mer enn nødvendig. Du kan også spe med maisenna som drysses rett i.