Hvit saus

(169)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ teskjesalt
¼ teskjenykvernet hvit pepper

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en kjele på middels varme.
  2. Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.
  3. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett litt melk om gangen mens du rører godt med en visp.
  4. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Tilsetter du krydder, både tørket, frisk og blandingskrydder (f.eks. karri), ost (nøytral eller med smak) eller litt sennep, får du en «ny» hvit saus hver gang.

Kommentarer

Produkter i oppskriften