Laster
Laster
Brosjyre: Så enkelt-og så godt ABC  grunnsauser Brosjyre Så enkelt - og så godt.Oppskrifter til inspirasjon og matglede Brosjyre Så enkelt- og så godt!' ABC-grunnsaus

Hvit saus

Hvit saus

Her er basisoppskriften for hvit saus laget fra bunnen, beskrevet trinn for trinn. Hjemmelaget hvit saus serverer du gjerne til fiskeboller eller fiskepudding. Du har også utallige muligheter til å sette forskjellige smaker på den, så den blir litt mer spennende. Prøv for eksempel med karri eller fiskekraft neste gang fiskeboller står på menyen, eller en liten dæsj revet muskatnøtt.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 15 min15 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

Smaksetting av hvit saus:
Den hvite sausen kan smakes til f.eks med ulike krydderurter, sennep, karri, sitron, pepper, hakkede friske eller tørkede urter, muskat, ost eller tomatpuré. Da blir det fort et nytt spennende tilbehør til grønnsaker, fisk og kjøtt.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Smelt smøret i kjelen. Rør inn melet til blandingen er jevn og fin.
     
  • 2
    Tilsett væsken litt etter litt, rør til sausen koker mellom hver gang og pass på at den ikke har klumper.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster