Hvit saus

    Oppskrift på Hvit saus, foto:

    Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg utgjør den en god og nøytral basissaus som kan varieres på smak - alt etter hva du skal servere.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Tilsetter du krydder, både tørket, frisk og blandingskrydder (f.eks. karri), ost (nøytral eller med smak) eller litt sennep, får du en “ny” hvit saus hver gang.
    porsjoner

    Du trenger

    2 ss TINE Ekte Smør
    2 ss hvetemel
    4 dl TineMelk Hel
    0.25 ts salt
    0.25 ts nykvernet hvit pepper

    Slik gjør du

    1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme.

    2. Tilsett melet, og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.

    3. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett litt melk om gangen, og rør godt med en visp.

    4. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp, under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

    Gi din vurdering: