Hvit saus

    Oppskrift på Hvit saus, foto:

    Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Tilsetter du krydder, både tørket, frisk og blandingskrydder (f.eks. karri), ost (nøytral eller med smak) eller litt sennep, får du en «ny» hvit saus hver gang.
    porsjoner

    Du trenger

    2 ss TINE Ekte Smør
    2 ss hvetemel
    4 dl TineMelk Hel
    0.25 ts salt
    0.25 ts nykvernet hvit pepper

    Slik gjør du

    1. Smelt smør i en kjele på middels varme.

    2. Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.

    3. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett litt melk om gangen mens du rører godt med en visp.

    4. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

    Gi din vurdering: