Oppskrift på Kylling korma

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kylling korma

Kylling korma, eller Chicken Korma er en god og krydret indisk rett, med få ingredienser som gir mye smak. Denne oppskriften fra India vil du elske! Husk at kyllingen bør marineres i 2 timer.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bruk gjerne en hel kylling delt i biter. Koker du kjøttet på beina gir det mer smak, selv om det er litt mer grisete å spise. Husk nok servietter!

Slik gjør du

  1. Kjør ingefær, hvitløk, garam masala, chili og mandler i en blender til en puré.

    Du kan også bruke en stavmikser eller morter.

  2. Del kyllingen i biter og vend inn med mandelpuréen, yoghurt, tomatpuré, knust kardemomme, spisskummen og gurkemeie. Dekk til med plastfolie og la marinere i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten.

  3. Varm smør i en panne og fres finhakket løk til gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden og stek under omrøring, ca. 15 minutter eller til kyllingen er nesten gjennomstekt og gyllen.Rør inn kremfløte og småkok i ca. 5 minutter.

Raita

  1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med salt og pepper.

Til servering

  1. Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.

Til servering

  1. Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.

    Nanbrød og en frisk salat er også godt til.

Lignende oppskrifter