Oppskrift på Kylling korma
0

Kylling korma

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling korma, eller Chicken Korma er en god og krydret indisk rett, med få ingredienser som gir mye smak. Denne oppskriften fra India vil du elske! Husk at kyllingen bør marineres i 2 timer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 spiseskjeingefær, hakket
2 stkhvitløksfedd
1 spiseskjegaram masala
½ teskjetørket chiliflak
1 ½ desilitermandelskiver
1 kilogramkyllinglår
2 desiliterTINE Yoghurt Naturell
2 spiseskjetomatpuré
6 stkhele kardemommekapsler
1 spiseskjespisskummen
1 teskjegurkemeie
75 gramTINE Meierismør
2 stkrødløk
½ desiliterTINE Kremfløte

Raita

½ desiliterrødløk
1 stkhvitløksfedd
5 desiliterTINE Yoghurt Naturell
2 spiseskjelimesaft
¼ teskjemalt koriander
¼ teskjespisskummen
1 stkagurk
4 spiseskjefrisk mynte
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Til servering

3 desiliterris
2 spiseskjefrisk koriander
2 spiseskjemandelflak
1 glassmangochutney

Slik gjør du det

  1. Kjør ingefær, hvitløk, garam masala, chili og mandler i en blender til en puré.

    Tips:

    Du kan også bruke en stavmikser eller morter.

  2. Del kyllingen i biter og vend inn med mandelpuréen, yoghurt, tomatpuré, knust kardemomme, spisskummen og gurkemeie. Dekk til med plastfolie og la marinere i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten.
  3. Varm smør i en panne og fres finhakket løk til gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og marinaden og stek under omrøring, ca. 15 minutter eller til kyllingen er nesten gjennomstekt og gyllen.Rør inn kremfløte og småkok i ca. 5 minutter.
  4. Raita

  5. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med salt og pepper.
  6. Til servering

  7. Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.
  8. Til servering

  9. Kok ris etter anvisning på pakken og server til med koriander, mandler, mangochutney og raita.

    Tips:

    Nanbrød og en frisk salat er også godt til.

Tips:

Bruk gjerne en hel kylling delt i biter. Koker du kjøttet på beina gir det mer smak, selv om det er litt mer grisete å spise. Husk nok servietter!

Kommentarer

Produkter i oppskriften